Odpověděl/a – 7.srpen 1:17
Grilování, nakládání, blanšírování, pečení zeleniny.
https://www.receptnajidlo.cz/blan%C5%A1%C3%ADrovan%C3%A1+zelenina+recept
http://www.citus-mrazirny.cz/16140-zelenina-a-smesi/
Vařená může být ve vodě (větší množství vody, vývar ze zeleniny,
může být i s masem, jako olévka. Vaří se květák před další ůpravou
atp). nebo jen v páře.
Dusí se pod poklicí. Nejprve osmahnout na tuku (třeba s cibulí), pak
zvolna, přikryté dusit. Podle potřeby podlévat jen malým množstvím
tekutin.
https://www.recepty.cz/recept/dusena-zelenina-rychle-a-chutne-160670
https://www.receptnajidlo.cz/du%C5%A1en%C3%A1+zelenina%2C+p%C5%99%C3%ADloha+recept
Odpověděl/a – 7.srpen 1:19
Grilování, nakládání, blanšírování, pečení zeleniny.
https://www.receptnajidlo.cz/blan%C5%A1%C3%ADrovan%C3%A1+zelenina+recept
http://www.citus-mrazirny.cz/16140-zelenina-a-smesi/
Vařená může být ve vodě (větší množství vody, vývar ze zeleniny,
může být i s masem, jako polévka. Vaří se květák před další
úpravou atp). nebo jen v páře.
Dusí se pod poklicí. Nejprve osmahnout na tuku (třeba s cibulí), pak
zvolna, přikryté dusit. Podle potřeby podlévat jen malým množstvím
tekutin.
https://www.recepty.cz/recept/dusena-zelenina-rychle-a-chutne-160670
https://www.receptnajidlo.cz/du%C5%A1en%C3%A1+zelenina%2C+p%C5%99%C3%ADloha+recept