Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.srpen 1:17

Grilování, nakládání, blanšírování, pečení zeleniny.
https://www.re­ceptnajidlo.cz/blan%C5%­A1%C3%ADrovan%C3%A1+ze­lenina+recept
http://www.citus-mrazirny.cz/16140-zelenina-a-smesi/
Vařená může být ve vodě (větší množství vody, vývar ze zeleniny, může být i s masem, jako olévka. Vaří se květák před další ůpravou atp). nebo jen v páře.
Dusí se pod poklicí. Nejprve osmahnout na tuku (třeba s cibulí), pak zvolna, přikryté dusit. Podle potřeby podlévat jen malým množstvím tekutin.
https://www.re­cepty.cz/recep­t/dusena-zelenina-rychle-a-chutne-160670
https://www.re­ceptnajidlo.cz/du%C5%A1­en%C3%A1+zele­nina%2C+p%C5%9­9%C3%ADloha+re­cept

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.srpen 1:19

Grilování, nakládání, blanšírování, pečení zeleniny.
https://www.re­ceptnajidlo.cz/blan%C5%­A1%C3%ADrovan%C3%A1+ze­lenina+recept
http://www.citus-mrazirny.cz/16140-zelenina-a-smesi/
Vařená může být ve vodě (větší množství vody, vývar ze zeleniny, může být i s masem, jako polévka. Vaří se květák před další úpravou atp). nebo jen v páře.
Dusí se pod poklicí. Nejprve osmahnout na tuku (třeba s cibulí), pak zvolna, přikryté dusit. Podle potřeby podlévat jen malým množstvím tekutin.
https://www.re­cepty.cz/recep­t/dusena-zelenina-rychle-a-chutne-160670
https://www.re­ceptnajidlo.cz/du%C5%A1­en%C3%A1+zele­nina%2C+p%C5%9­9%C3%ADloha+re­cept