Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červenec 13:45

Cena surovin tvoří jen malou část nákladů na jídlo a nápoje v restauraci. Větší část jsou režie – nájmy, energie, mzdy, služby, daně… Plus samozřejmě pořádná marže. Pak z toho zákonitě vyjde něco jako:

  • sklenice vody z vodovodu za 0,10Kč – cena pro zákazníka 15Kč
  • lahev balené vody z velkoobchodu za 3Kč – cena pro zákazníka 20Kč.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červenec 13:46

Cena surovin tvoří jen malou část nákladů na jídlo a nápoje v restauraci. Větší část jsou režie – nájmy, energie, mzdy, služby, daně… Plus samozřejmě pořádná marže. Pak z toho zákonitě vyjde něco jako:

  • sklenice vody z vodovodu za 0,10Kč – cena pro zákazníka 15Kč
  • lahev balené vody z velkoobchodu za 3Kč – cena pro zákazníka 20Kč.
  • půllitr piva z pivovaru za 7Kč – cena pro zákazníka 30Kč.