Odpověděl/a – 20.červenec 20:39
Známe a podrobně ......... ;)
Používáme s mírou, v minimálním množství.
Nejzdravější je olej řepkový, dále olivový.
Jsou to jediné 2 zdravé oleje pro kuchyňské účely.
http://www.olejnadzlato.cz/vliv-repkoveho-oleje-na-zdravi-cloveka/
Slunečnicový olej má velmi maký podíl Omega3 oproti omega6, tedy nic
zdravého, také se, jako ostatní oleje podílí na devastaci cév
(v takových se pak snadno usazuje cholesterol).
https://www.vitalia.cz/clanky/repkovy-olej/
Sledujte podíl SAFA, MUFA, PUFA v olejích a tucích.
(nebezpečí hrozí u nadmíry SAFAúSFA.....)
http://www.stobklub.cz/clanek/jak-se-lisi-jednotlive-tuky-a-oleje-ve-slozeni-mastnych-kyselin-/
Smažte na sádle, přepuětěném másle, nebo přidejte k řepkovému oleji
lžíci sádle.
Vyhněte se obloukem kokosovému oleji/tuku (dobrý jen v kosmetice)a
palmovému.
http://tadesco.cz/proc-prestal-pouzivat-rostlinne-oleje-vsem-doporucuji/
Odpověděl/a – 20.červenec 20:40
Známe a podrobně ......... ;)
Používáme s mírou, v minimálním množství.
Nejzdravější je olej řepkový, dále olivový.
Jsou to jediné 2 zdravé oleje pro kuchyňské účely.
http://www.olejnadzlato.cz/vliv-repkoveho-oleje-na-zdravi-cloveka/
Slunečnicový olej má velmi maký podíl Omega3 oproti omega6, tedy nic
zdravého, také se, jako ostatní oleje podílí na devastaci cév
(v takových se pak snadno usazuje cholesterol).
https://www.vitalia.cz/clanky/repkovy-olej/
Sledujte podíl SAFA, MUFA, PUFA v olejích a tucích.
(nebezpečí hrozí u nadmíry SAFA/SFA.....)
http://www.stobklub.cz/clanek/jak-se-lisi-jednotlive-tuky-a-oleje-ve-slozeni-mastnych-kyselin-/
Smažte na sádle, přepuětěném másle, nebo přidejte k řepkovému oleji
lžíci sádle.
Vyhněte se obloukem kokosovému oleji/tuku (dobrý jen v kosmetice)a
palmovému.
http://tadesco.cz/proc-prestal-pouzivat-rostlinne-oleje-vsem-doporucuji/