Odpověděl/a – 19.červenec 14:45
Mýlíte se, řepkový olej je z hlediska omega kyselin lepší než slunečnicový.
Podobná otázka zde byla, vysvětlovala jsem složení olejů z pohledu omega kyselin.
Můžete najít v odkazu.
https://www.odpovedi.cz/otazky/jakou-alternativu-zvolit-abych-do-sebe-dostal-ty-dulezite-omega-3-mastne-kyseliny-kdyz-ryby-moc-nemusim
Např. slunečnicový nemá žádné Omega 3,, jen Omega 6, proto je obecně nezbezpečnější. Snižuje oba druhy cholesterolu, na rozdíl od lněného a řepkového – ty snižují jen ˇšpatný" choelsterol.
Olivový olej má nejvyššší počet tuku s dvojnou vazbou, takže
chrání srdce.
–
Na vaření můžete použít řepkový, slunečnicový nebo směs. Existuje
i olivový na vaření. Moje známá na vaření slaného i sladkého jídla
používá kokosový olej, který údajně zanáší cévy. Takže jen
minimální množství. .
Jinak většina ostatních se používá za studena, třeba do salátů.
Odpověděl/a – 19.červenec 14:58
Mýlíte se, řepkový olej je z hlediska omega kyselin lepší než slunečnicový.
Podobná otázka zde byla, vysvětlovala jsem složení olejů z pohledu omega kyselin.
Můžete najít v odkazu.
https://www.odpovedi.cz/otazky/jakou-alternativu-zvolit-abych-do-sebe-dostal-ty-dulezite-omega-3-mastne-kyseliny-kdyz-ryby-moc-nemusim
Např. slunečnicový nemá žádné Omega 3,, jen Omega 6, proto je obecně nezbezpečnější. Snižuje oba druhy cholesterolu, na rozdíl od lněného a řepkového – ty snižují jen ˇšpatný" choelsterol.
Olivový olej má nejvyššší počet tuku s dvojnou vazbou, takže
chrání srdce.
–
Na vaření můžete použít řepkový, slunečnicový nebo směs. Existuje
i olivový na vaření. Moje známá na vaření slaného i sladkého jídla
používá kokosový olej, který údajně zanáší cévy. Takže jen
minimální množství. .
Jinak většina ostatních se používá za studena, třeba do salátů.
–
K doplnění vaší otázky v diskusi.
Projděte si seznam olejů, které vydrží nejvyšší teplotu. Jenže smažit na některých není vhodné, třeba mandlový se používá v kosmetice.
Možná méně zdravé, ale v poslední době se doporučuje smažení na sádle. Řepkový olej také snese vyšší teploty, nebo obyčejný olivový.
Odpověděl/a – 22.červenec 9:21
Mýlíte se, řepkový olej je z hlediska omega kyselin lepší než slunečnicový.
Podobná otázka zde byla, vysvětlovala jsem složení olejů z pohledu omega kyselin.
Můžete najít v odkazu.
https://www.odpovedi.cz/otazky/jakou-alternativu-zvolit-abych-do-sebe-dostal-ty-dulezite-omega-3-mastne-kyseliny-kdyz-ryby-moc-nemusim
Např. slunečnicový nemá žádné Omega 3,, jen Omega 6, proto je obecně nezbezpečnější. Snižuje oba druhy cholesterolu, na rozdíl od lněného a řepkového – ty snižují jen ˇšpatný" choelsterol.
Olivový olej má nejvyššší počet tuku s dvojnou vazbou, takže
chrání srdce.
–
Na vaření můžete použít řepkový, slunečnicový nebo směs. Existuje
i olivový na vaření. Moje známá na vaření slaného i sladkého jídla
používá kokosový olej, který údajně zanáší cévy. Takže jen
minimální množství. .
Jinak většina ostatních se používá za studena, třeba do salátů.
–
K doplnění vaší otázky v diskusi.
Projděte si seznam olejů, které vydrží nejvyšší teplotu. Jenže smažit na některých není vhodné, třeba mandlový se používá v kosmetice.
Možná méně zdravé, ale v poslední době se doporučuje smažení na sádle. Řepkový olej také snese vyšší teploty, nebo obyčejný olivový. Ještě přepuštěné máslo.