Odpověděl/a – 8.červenec 0:22
Vyhláška je vyhláška: 🙂
„Podle vyhlášky Ministerstva zemědělství dělíme v České rebublice
mouky na čtyři podskupiny: hladká mouka, polohrubá mouka, hrubá mouka a
celozrnná“.
https://www.vitalia.cz/clanky/specialni-druhy-mouk-a-jejich-pouziti/
Hrubou mouku kuchaři v některých zemích nemají
k dispozici/neznají.
V USA a jiných zemích to má zákazník „polopatě“.
U nás to jeden výrobce zavádí též u hladké mouky (dortová, kynuté
těsto, křehké pečivo).
http://www.vareniste.cz/babiccina-volba-predstavuje-nove-druhy-mouky-to-je-i-moje-volba/…
Odpověděl/a – 8.červenec 0:31
Vyhláška je vyhláška: 🙂
„Podle vyhlášky Ministerstva zemědělství dělíme v České rebublice
mouky na čtyři podskupiny: hladká mouka, polohrubá mouka, hrubá mouka a
celozrnná“.
https://www.vitalia.cz/clanky/specialni-druhy-mouk-a-jejich-pouziti/
Hrubou mouku kuchaři v některých zemích nemají
k dispozici/neznají.
Knedlíky dělá někdo z hrubé, jiný polohrubé pšeničné mouky (vybre si
sám).
Totéž u buchet, jemné jsou z hladké a jiný peče z polohrubé.
U piškotů též (viz výše). Nepotřebujeme, aby nám někdo polopatě
radil, jak na to, s čím. 😁
Američan by z hladké mouky těžko uplácal chutný knedlík, no a možná by mohl výrobce úspěšně žalovat, protože to na výrobku nebylo uvedeno … 🙂
V USA a jiných zemích to má zákazník „polopatě“.
U nás to jeden výrobce zavádí též u hladké mouky (dortová, kynuté
těsto, křehké pečivo).
http://www.vareniste.cz/babiccina-volba-predstavuje-nove-druhy-mouky-to-je-i-moje-volba/…