Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.červenec 0:22

Vyhláška je vyhláška: 🙂
„Podle vyhlášky Ministerstva zemědělství dělíme v České rebublice mouky na čtyři podskupiny: hladká mouka, polohrubá mouka, hrubá mouka a celozrnná“.
https://www.vi­talia.cz/clan­ky/specialni-druhy-mouk-a-jejich-pouziti/
Hrubou mouku kuchaři v některých zemích nemají k dispozici/nez­nají.

V USA a jiných zemích to má zákazník „polopatě“.
U nás to jeden výrobce zavádí též u hladké mouky (dortová, kynuté těsto, křehké pečivo).
http://www.va­reniste.cz/ba­biccina-volba-predstavuje-nove-druhy-mouky-to-je-i-moje-volba/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.červenec 0:31

Vyhláška je vyhláška: 🙂
„Podle vyhlášky Ministerstva zemědělství dělíme v České rebublice mouky na čtyři podskupiny: hladká mouka, polohrubá mouka, hrubá mouka a celozrnná“.
https://www.vi­talia.cz/clan­ky/specialni-druhy-mouk-a-jejich-pouziti/
Hrubou mouku kuchaři v některých zemích nemají k dispozici/nez­nají.
Knedlíky dělá někdo z hrubé, jiný polohrubé pšeničné mouky (vybre si sám).
Totéž u buchet, jemné jsou z hladké a jiný peče z polohrubé.
U piškotů též (viz výše). Nepotřebujeme, aby nám někdo polopatě radil, jak na to, s čím. 😁

Američan by z hladké mouky těžko uplácal chutný knedlík, no a možná by mohl výrobce úspěšně žalovat, protože to na výrobku nebylo uvedeno … 🙂

V USA a jiných zemích to má zákazník „polopatě“.
U nás to jeden výrobce zavádí též u hladké mouky (dortová, kynuté těsto, křehké pečivo).
http://www.va­reniste.cz/ba­biccina-volba-predstavuje-nove-druhy-mouky-to-je-i-moje-volba/