Odpověděl/a – 28.květen 14:23
Osobně dám přednost špekáčkům a ohni před grilem na zahrádce.
Je to dáno i samotným člověkem a způsobem jeho života. Znám několik
lidí, kteří grilují snad 2× za týden a u pořádného ohně s kytarou a
špekáčkem snad nikdy nebyli. U takových lidí snad nejde ani
o vytlačování. Ti by se stejně u ohně nepotkali. Celkově tramping a
podobné věci se dostávají někam jinam než kde bývaly ještě před
třiceti léty. Tak to asi má být se změnou doby a životního stylu.
Naštěstí znám ještě stále spoustu lidí s kterými se dost často
setkávám u ohňů. Mám samozřejmě i několik oblíbených písní /Bílé
skály, Askalonu, Ohio,Zlatá řeka,a spousta dalších.
2, První špekáček by představen v roce 1891 při příležitosti
Jubilejní všeobecné výstavy. Byla to velice kvalitní česká uzenina.50%
hovězího masa, 50%vepřového / z toho 30% tuku a 20% ořezu/ Žádné kůže
ničím nenastavované. Pamatuji osobně, kdy v 60 – 70 létech špekáčky
byly stále kvalitní podle původní receptury. Údajně i za protektorátu se
tato kvalita dodržovala a ničím se nenastavovalo. O dnešní kvalitě je
jasno hned při prvním styku s ohněm, či při prvním ochutnání.
Odpověděl/a – 28.květen 14:44
Osobně dám přednost špekáčkům a ohni před grilem na zahrádce.
Je to dáno i samotným člověkem a způsobem jeho života. Znám několik
lidí, kteří grilují snad 2× za týden a u pořádného ohně s kytarou a
špekáčkem snad nikdy nebyli. U takových lidí snad nejde ani
o vytlačování. Ti by se stejně u ohně nepotkali. Celkově tramping a
podobné věci se dostávají někam jinam než kde bývaly ještě před
třiceti léty. Tak to asi má být se změnou doby a životního stylu.
Naštěstí znám ještě stále spoustu lidí s kterými se dost často
setkávám u ohňů. Mám samozřejmě i několik oblíbených písní /Bílé
skály, Askalonu, Ohio,Zlatá řeka,a spousta dalších.
2, První špekáček by představen v roce 1891 při příležitosti
Jubilejní všeobecné výstavy. Byla to velice kvalitní česká uzenina.50%
hovězího masa, 50%vepřového / z toho 30% tuku a 20% ořezu/ Žádné kůže
ničím nenastavované. Pamatuji osobně, kdy v 60 – 70 létech špekáčky
byly stále kvalitní podle původní receptury. Údajně i za protektorátu se
tato kvalita dodržovala a ničím se nenastavovalo. O dnešní kvalitě je
jasno hned při prvním styku s ohněm, či při prvním ochutnání.
Osobně jsem gril zrušil. Mám diabastovou desku a dělám vše na ní. Maso je
chutnější, šťavnatější, žádné karbonizování. Na delší pobyt venku
si ji beru sebou a udělám si kvalitní steak i na ohni., aniž by kvalitu
ovlivňovalo čím topím a podobně.