Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.květen 14:23

Osobně dám přednost špekáčkům a ohni před grilem na zahrádce.
Je to dáno i samotným člověkem a způsobem jeho života. Znám několik lidí, kteří grilují snad 2× za týden a u pořádného ohně s kytarou a špekáčkem snad nikdy nebyli. U takových lidí snad nejde ani o vytlačování. Ti by se stejně u ohně nepotkali. Celkově tramping a podobné věci se dostávají někam jinam než kde bývaly ještě před třiceti léty. Tak to asi má být se změnou doby a životního stylu. Naštěstí znám ještě stále spoustu lidí s kterými se dost často setkávám u ohňů. Mám samozřejmě i několik oblíbených písní /Bílé skály, Askalonu, Ohio,Zlatá řeka,a spousta dalších.
2, První špekáček by představen v roce 1891 při příležitosti Jubilejní všeobecné výstavy. Byla to velice kvalitní česká uzenina.50% hovězího masa, 50%vepřového / z toho 30% tuku a 20% ořezu/ Žádné kůže ničím nenastavované. Pamatuji osobně, kdy v 60 – 70 létech špekáčky byly stále kvalitní podle původní receptury. Údajně i za protektorátu se tato kvalita dodržovala a ničím se nenastavovalo. O dnešní kvalitě je jasno hned při prvním styku s ohněm, či při prvním ochutnání.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.květen 14:44

Osobně dám přednost špekáčkům a ohni před grilem na zahrádce.
Je to dáno i samotným člověkem a způsobem jeho života. Znám několik lidí, kteří grilují snad 2× za týden a u pořádného ohně s kytarou a špekáčkem snad nikdy nebyli. U takových lidí snad nejde ani o vytlačování. Ti by se stejně u ohně nepotkali. Celkově tramping a podobné věci se dostávají někam jinam než kde bývaly ještě před třiceti léty. Tak to asi má být se změnou doby a životního stylu. Naštěstí znám ještě stále spoustu lidí s kterými se dost často setkávám u ohňů. Mám samozřejmě i několik oblíbených písní /Bílé skály, Askalonu, Ohio,Zlatá řeka,a spousta dalších.
2, První špekáček by představen v roce 1891 při příležitosti Jubilejní všeobecné výstavy. Byla to velice kvalitní česká uzenina.50% hovězího masa, 50%vepřového / z toho 30% tuku a 20% ořezu/ Žádné kůže ničím nenastavované. Pamatuji osobně, kdy v 60 – 70 létech špekáčky byly stále kvalitní podle původní receptury. Údajně i za protektorátu se tato kvalita dodržovala a ničím se nenastavovalo. O dnešní kvalitě je jasno hned při prvním styku s ohněm, či při prvním ochutnání.
Osobně jsem gril zrušil. Mám diabastovou desku a dělám vše na ní. Maso je chutnější, šťavnatější, žádné karbonizování. Na delší pobyt venku si ji beru sebou a udělám si kvalitní steak i na ohni., aniž by kvalitu ovlivňovalo čím topím a podobně.