Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.květen 16:25

Úsloví, které jste uvedl,znamená , že někdo úporně hájí své dogma, přehnaně respektuje autoritu, není schopný uvažovt lo jiné variantě. Podobné,v , že poturčenec je horšíTurka. – přisluhovač režimu je horší než jeho představitel.

V nejširším slova smyslu -: ekvivalenty – tvrdohlavý, být umíněný jako beran, není s ním pořádná/kloudná řeč, stát na svém, má patent na rozum atd. .

Papež je nejvyšší představitel římskokatolické církve, odsoudil muslimské násilí na křesťanech, vychází z toho, že všichni jsou bratři, takže by se neměli nenávidět a vraždit, bát se jeden druhého.. Je to jeho pohled na skutečnost, akt milosrdenství, v něž věří.

Řídí se biblickým“Dej a bude ti dáno. Přej a bude ti přáno. Klepej, bude ti otevřeno.

Myslím si, že není " papežštější", protože své názory nevnucuje, jen doporučuje. Rozhodnout se může každý sám, zda jeho poselství přijme.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.květen 18:09

Úsloví, které jste uvedl, znamená, že někdo úporně hájí své dogma, přehnaně respektuje autoritu, není schopný uvažovt lo jiné variantě. Podobně, že poturčenec je horší Turka. – přisluhovač režimu je horší než jeho představitel.

V nejširším slova smyslu: ekvivalenty – tvrdohlavý, být umíněný jako beran, není s ním pořádná/kloudná řeč, stát na svém, má patent na rozum atd.

Papež je nejvyšší představitel římskokatolické církve, odsoudil muslimské násilí na křesťanech, vychází z toho, že všichni jsou bratři, takže by se neměli nenávidět a vraždit, bát se jeden druhého. Je to jeho pohled na skutečnost, akt milosrdenství, v něž věří.

Řídí se biblickým “Dej a bude ti dáno. Přej a bude ti přáno. Klepej, bude ti otevřeno."

Myslím si, že není " papežštější", protože své názory nevnucuje, jen doporučuje. Rozhodnout se může každý sám, zda jeho poselství přijme.