Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.květen 15:47

V zásadě mi to nevadí. Pokud to lze, proč to nevyužít? Dokud bylo v domě prase nebo slepice, hodilo se jim vše co se nedalo komfortně použít pro lidi. Stejně by bylo třeba jim nějaké krmení dát. Teď když havěť doma nikdo nemá, jsou varianty jen vyhodit/zkompos­tovat/zužitko­vat. Takže když je to možné, proč to nevyužít? Ale spousta těch odřezků je odřezky právě proto, že je nikomu do jídla dát nechci. Slupky od brambor – to zavání ohrožením, vykrojené kusy poškozené zeleniny – taky nic moc, zbývají takové věci jako třeba „zadeček“ od cibule (ten tvrdý kus hned u kořínků) – ten standardně dávám pro chuť vyvařit k rýži (pak vyhodím)… Nenapadá mně co dalšího bych „druhotně“ použít mohl, abych to měl v kuchyni, nešiklo se mi to na přípravu hlavního jídla a přitom to bylo v takovém stavu abych to ještě mohl použít na vývar..

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.květen 15:48

V zásadě mi to nevadí. Pokud to lze, proč to nevyužít? Dokud bylo v domě prase nebo slepice, hodilo se jim vše co se nedalo komfortně použít pro lidi. Stejně by bylo třeba jim nějaké krmení dát. Teď když havěť doma nikdo nemá, jsou varianty jen vyhodit/zkompos­tovat/zužitko­vat (=sežrat). Takže když je to možné, proč to nevyužít? Ale spousta těch odřezků je odřezky právě proto, že je nikomu do jídla dát nechci. Slupky od brambor – to zavání ohrožením, vykrojené kusy poškozené zeleniny – taky nic moc, zbývají takové věci jako třeba „zadeček“ od cibule (ten tvrdý kus hned u kořínků) – ten standardně dávám pro chuť vyvařit k rýži (pak vyhodím)… Nenapadá mně co dalšího bych „druhotně“ použít mohl, abych to měl v kuchyni, nešiklo se mi to na přípravu hlavního jídla a přitom to bylo v takovém stavu abych to ještě mohl použít na vývar..