Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.duben 17:33

Záleží na tom, jaké to jsou kalhoty a jak jsou nohavice zakončeny. U některých bez záložky a bez silného okraje by šly /zase podle materiálu./ zalepit. Je to však spíše nouzové řešení. Nebo normálním způsobem zkrátit a začistit. V tomto případě to jde bez švadleny svépomocí. Nic na tom neni.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.duben 18:05

Záleží na tom, jaké to jsou kalhoty a jak jsou nohavice zakončeny. U některých bez záložky a bez silného okraje by šly /zase podle materiálu./ zalepit. Je to však spíše nouzové řešení. Nebo normálním způsobem zkrátit a začistit. V tomto případě to jde bez švadleny svépomocí. Nic na tom neni.
Existují lepidla i na textil. V tomto složení, i když nevím kolik je tam elastanu, i při stejných uvedených procentech se látka chová někdy jinak, bych vyzkoušel Prenocel./tuba cca 20 kč/ Je to levné lepidlo /určené sice na obuv/, ale u bavlny s ním mám vynikající několikanásobnou zkušenost. Potřít obě lepené strany, po mírném zaschnutí přitisknout k sobě, popřípadě zatížit a drží to. Ideální řešení by bylo na kousku to vyzkoušet. Chemopren, i když jeden z nich občas někdo doporučuje na lepení textilu bych osobně nedoporučoval­.Neosvědčil se mi.