Odpověděl/a – 30.březen 9:59
Oplatka nebo oplatek – původně kulaté tenké cukrářské pečivo, bez
droždí, má většinou vzor, je bez tuku. Kulaté lázeňské oplatky jsou
slepené sypáním.
Protože jsou nevýrazné chuti, dnes se spojují se různou náplní a
krájejí se na kousky.
Název dezertka je neologismus – nazývá se tak malá karamelová či jiná sušenka, která se např. přidává v kavárně ke kávě.
Dívala jsem se na recepy, obsahují tuk, mohou být i plněné.
Odpověděl/a – 30.březen 10:01
Dotaz je v kategorii jídlo, nikoliv jazyk.
Oplatka nebo oplatek – původně kulaté tenké cukrářské pečivo, bez
droždí, má většinou vzor, je bez tuku. Kulaté lázeňské oplatky jsou
slepené sypáním.
Protože jsou nevýrazné chuti, dnes se spojují se různou náplní a
krájejí se na kousky.
Název dezertka je neologismus – nazývá se tak malá karamelová či jiná sušenka, která se např. přidává v kavárně ke kávě.
Dívala jsem se na recepy, obsahují tuk, mohou být i plněné.