Odpověděl/a – 5.září 20:50
Můj táta si vařil kávu v džezvě. Kávu rozmíchal ve studené vodě a jen jí nechal několikrát vyběhnout a stáhnul z ohně a pak přelil do šálku. Je to arabský způsob kdy se džezva zahrabávala do horkého písku na kraji ohniště.Viděl jsem to v Rumunsku kde v bistru na el vařiči mněli krabici s pískem a místní důchodci si tam džezvy ohřívali.
Odpověděl/a – 5.září 21:03
Můj táta si vařil kávu v džezvě. Kávu rozmíchal ve studené vodě a
jen jí nechal několikrát vyběhnout a stáhnul z ohně a pak přelil do
šálku. Je to arabský způsob kdy se džezva zahrabávala do horkého písku
na kraji ohniště.Viděl jsem to v Rumunsku kde v bistru na el vařiči
mněli krabici s pískem a místní důchodci si tam džezvy ohřívali.
Doplňuji:
Mám zážitek z Vídně chtěl jsem Vídeňskou kávu
Nedostal přinesli mi asi deset kelímků s porcí smetany všech druhů
rostliné a různých výrobců ale šlehanou jí nemněli. Pak mi nějaký host
česky vysvětlil že Víděňská káva je Pražská specialita.Jeden můj
známý dával do kávy vanilkový cukr a kakao. Někdo používá špetku
skořice.