Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.únor 14:22

Těžko říct. Určitě pomáhá, ale v jakém množství, si netroufám odhadovat.

„Co stojí za léčivou silou pohanky?
Onou vysoce prospěšnou látkou, jež stojí za tolik pozitivním působením pohanky na náš krevní oběh a cévy, je bioflavoid zvaný rutin, nebo také vitamin P. Lidé trpící slabými cévními stěnami a křečovými žílami jistě dobře znají přípravek zvaný Ascorutin, který se běžně předepisuje právě na posílení žilních stěn a krevních kapilár. Hlavními účinnými složkami tohoto léku je kombinace flavoidu rutosidu a kyseliny askorbové – vitaminu C. Pokud bychom do naší stravy pohanku zařadili pravidelně, alespoň 3× týdně, ušetřili bychom si užívání nejen tohoto, ale i mnoha dalších léků na posílení cév a žil a následných potíží z jejich nedostatečnosti. Rutin je v semenech pohanky obsažen v bezkonkurenčním množství. atd.“

https://www.by­linky.eu/pohan­ka-leci-nejen-krecove-zily-a-cevni-choroby.html

Červené víno j zdravé, ale obsahuje alkohol, takže je jistou zátěží na játra.

Potvrezuj to i odborník.
"Červené víno je zdravé, ale také škodí

Nejen milovníci vína opakují, že střídmé pití červeného vína posiluje zdraví. Díky chemikům mají i argument. Rostlinná látka resveratrol, obsažená (údajně, jak se ukazuje) zejména ve vinných slupkách, prý účinně odbourává volné radikály, čímž usnadňuje obnovu buněk, a tedy upevňuje zdraví a prodlužuje život. Dietologové naproti tomu stále zdůrazňují, že víno, ať už jakékoli, je především alkoholický nápoj – a jako takové je vlastně jedem. "
https://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/358202-cervene-vino-je-zdrave-ale-take-skodi.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.únor 14:27

Těžko říct. Určitě pomáhají, ale v jakém množství, si netroufám odhadovat.

„Co stojí za léčivou silou pohanky?
Onou vysoce prospěšnou látkou, jež stojí za tolik pozitivním působením pohanky na náš krevní oběh a cévy, je bioflavoid zvaný rutin, nebo také vitamin P. Lidé trpící slabými cévními stěnami a křečovými žílami jistě dobře znají přípravek zvaný Ascorutin, který se běžně předepisuje právě na posílení žilních stěn a krevních kapilár. Hlavními účinnými složkami tohoto léku je kombinace flavoidu rutosidu a kyseliny askorbové – vitaminu C. Pokud bychom do naší stravy pohanku zařadili pravidelně, alespoň 3× týdně, ušetřili bychom si užívání nejen tohoto, ale i mnoha dalších léků na posílení cév a žil a následných potíží z jejich nedostatečnosti. Rutin je v semenech pohanky obsažen v bezkonkurenčním množství. atd.“

https://www.by­linky.eu/pohan­ka-leci-nejen-krecove-zily-a-cevni-choroby.html

Červené víno j zdravé, ale obsahuje alkohol, takže je jistou zátěží na játra.

Potvrezuj to i odborník.
"Červené víno je zdravé, ale také škodí

Nejen milovníci vína opakují, že střídmé pití červeného vína posiluje zdraví. Díky chemikům mají i argument. Rostlinná látka resveratrol, obsažená (údajně, jak se ukazuje) zejména ve vinných slupkách, prý účinně odbourává volné radikály, čímž usnadňuje obnovu buněk, a tedy upevňuje zdraví a prodlužuje život. Dietologové naproti tomu stále zdůrazňují, že víno, ať už jakékoli, je především alkoholický nápoj – a jako takové je vlastně jedem. "
https://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/358202-cervene-vino-je-zdrave-ale-take-skodi.html

Stejně jako omega mastné kyseliny jsou nutné, Pokud je nezískáme z živočišné či rostlinné strany, tak pak je doplňovat.
http://www.vy­vazenezdravi.cz/u­zasne-ucinky-omega-3-mastnych-kyselin

Ale i doplňky stravy je třeba užívat jen přechodně, v určitém množství, prokonzultovat s odborníkem.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.únor 19:44

Těžko říct. Určitě pomáhají, ale v jakém množství, si netroufám odhadovat, píš podpůrmě. .

„Co stojí za léčivou silou pohanky?
Onou vysoce prospěšnou látkou, jež stojí za tolik pozitivním působením pohanky na náš krevní oběh a cévy, je bioflavoid zvaný rutin, nebo také vitamin P. Lidé trpící slabými cévními stěnami a křečovými žílami jistě dobře znají přípravek zvaný Ascorutin, který se běžně předepisuje právě na posílení žilních stěn a krevních kapilár. Hlavními účinnými složkami tohoto léku je kombinace flavoidu rutosidu a kyseliny askorbové – vitaminu C. Pokud bychom do naší stravy pohanku zařadili pravidelně, alespoň 3× týdně, ušetřili bychom si užívání nejen tohoto, ale i mnoha dalších léků na posílení cév a žil a následných potíží z jejich nedostatečnosti. Rutin je v semenech pohanky obsažen v bezkonkurenčním množství. atd.“

https://www.by­linky.eu/pohan­ka-leci-nejen-krecove-zily-a-cevni-choroby.html

Červené víno j zdravé, ale obsahuje alkohol, takže je jistou zátěží na játra.

Potvrezuj to i odborník.
"Červené víno je zdravé, ale také škodí

Nejen milovníci vína opakují, že střídmé pití červeného vína posiluje zdraví. Díky chemikům mají i argument. Rostlinná látka resveratrol, obsažená (údajně, jak se ukazuje) zejména ve vinných slupkách, prý účinně odbourává volné radikály, čímž usnadňuje obnovu buněk, a tedy upevňuje zdraví a prodlužuje život. Dietologové naproti tomu stále zdůrazňují, že víno, ať už jakékoli, je především alkoholický nápoj – a jako takové je vlastně jedem. "
https://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/358202-cervene-vino-je-zdrave-ale-take-skodi.html

Stejně jako omega mastné kyseliny jsou nutné, Pokud je nezískáme z živočišné či rostlinné stravy, tak pak je doplňovat.
http://www.vy­vazenezdravi.cz/u­zasne-ucinky-omega-3-mastnych-kyselin

Ale i doplňky stravy je třeba užívat jen přechodně, v určitém množství, prokonzultovat s odborníkem.