Odpověděl/a – 25.únor 14:22
Těžko říct. Určitě pomáhá, ale v jakém množství, si netroufám odhadovat.
„Co stojí za léčivou silou pohanky?
Onou vysoce prospěšnou látkou, jež stojí za tolik pozitivním působením
pohanky na náš krevní oběh a cévy, je bioflavoid zvaný rutin, nebo také
vitamin P. Lidé trpící slabými cévními stěnami a křečovými žílami
jistě dobře znají přípravek zvaný Ascorutin, který se běžně
předepisuje právě na posílení žilních stěn a krevních kapilár.
Hlavními účinnými složkami tohoto léku je kombinace flavoidu rutosidu a
kyseliny askorbové – vitaminu C. Pokud bychom do naší stravy pohanku
zařadili pravidelně, alespoň 3× týdně, ušetřili bychom si užívání
nejen tohoto, ale i mnoha dalších léků na posílení cév a žil a
následných potíží z jejich nedostatečnosti. Rutin je v semenech pohanky
obsažen v bezkonkurenčním množství. atd.“
Červené víno j zdravé, ale obsahuje alkohol, takže je jistou zátěží na játra.
Potvrezuj to i odborník.
"Červené víno je zdravé, ale také škodí
Nejen milovníci vína opakují, že střídmé pití červeného vína
posiluje zdraví. Díky chemikům mají i argument. Rostlinná látka
resveratrol, obsažená (údajně, jak se ukazuje) zejména ve vinných
slupkách, prý účinně odbourává volné radikály, čímž usnadňuje
obnovu buněk, a tedy upevňuje zdraví a prodlužuje život. Dietologové
naproti tomu stále zdůrazňují, že víno, ať už jakékoli, je především
alkoholický nápoj – a jako takové je vlastně jedem. "
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/358202-cervene-vino-je-zdrave-ale-take-skodi.html
Odpověděl/a – 25.únor 14:27
Těžko říct. Určitě pomáhají, ale v jakém množství, si netroufám odhadovat.
„Co stojí za léčivou silou pohanky?
Onou vysoce prospěšnou látkou, jež stojí za tolik pozitivním působením
pohanky na náš krevní oběh a cévy, je bioflavoid zvaný rutin, nebo také
vitamin P. Lidé trpící slabými cévními stěnami a křečovými žílami
jistě dobře znají přípravek zvaný Ascorutin, který se běžně
předepisuje právě na posílení žilních stěn a krevních kapilár.
Hlavními účinnými složkami tohoto léku je kombinace flavoidu rutosidu a
kyseliny askorbové – vitaminu C. Pokud bychom do naší stravy pohanku
zařadili pravidelně, alespoň 3× týdně, ušetřili bychom si užívání
nejen tohoto, ale i mnoha dalších léků na posílení cév a žil a
následných potíží z jejich nedostatečnosti. Rutin je v semenech pohanky
obsažen v bezkonkurenčním množství. atd.“
Červené víno j zdravé, ale obsahuje alkohol, takže je jistou zátěží na játra.
Potvrezuj to i odborník.
"Červené víno je zdravé, ale také škodí
Nejen milovníci vína opakují, že střídmé pití červeného vína
posiluje zdraví. Díky chemikům mají i argument. Rostlinná látka
resveratrol, obsažená (údajně, jak se ukazuje) zejména ve vinných
slupkách, prý účinně odbourává volné radikály, čímž usnadňuje
obnovu buněk, a tedy upevňuje zdraví a prodlužuje život. Dietologové
naproti tomu stále zdůrazňují, že víno, ať už jakékoli, je především
alkoholický nápoj – a jako takové je vlastně jedem. "
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/358202-cervene-vino-je-zdrave-ale-take-skodi.html
–
Stejně jako omega mastné kyseliny jsou nutné, Pokud je nezískáme
z živočišné či rostlinné strany, tak pak je doplňovat.
http://www.vyvazenezdravi.cz/uzasne-ucinky-omega-3-mastnych-kyselin
Ale i doplňky stravy je třeba užívat jen přechodně, v určitém množství, prokonzultovat s odborníkem.
Odpověděl/a – 25.únor 19:44
Těžko říct. Určitě pomáhají, ale v jakém množství, si netroufám odhadovat, píš podpůrmě. .
„Co stojí za léčivou silou pohanky?
Onou vysoce prospěšnou látkou, jež stojí za tolik pozitivním působením
pohanky na náš krevní oběh a cévy, je bioflavoid zvaný rutin, nebo také
vitamin P. Lidé trpící slabými cévními stěnami a křečovými žílami
jistě dobře znají přípravek zvaný Ascorutin, který se běžně
předepisuje právě na posílení žilních stěn a krevních kapilár.
Hlavními účinnými složkami tohoto léku je kombinace flavoidu rutosidu a
kyseliny askorbové – vitaminu C. Pokud bychom do naší stravy pohanku
zařadili pravidelně, alespoň 3× týdně, ušetřili bychom si užívání
nejen tohoto, ale i mnoha dalších léků na posílení cév a žil a
následných potíží z jejich nedostatečnosti. Rutin je v semenech pohanky
obsažen v bezkonkurenčním množství. atd.“
Červené víno j zdravé, ale obsahuje alkohol, takže je jistou zátěží na játra.
Potvrezuj to i odborník.
"Červené víno je zdravé, ale také škodí
Nejen milovníci vína opakují, že střídmé pití červeného vína
posiluje zdraví. Díky chemikům mají i argument. Rostlinná látka
resveratrol, obsažená (údajně, jak se ukazuje) zejména ve vinných
slupkách, prý účinně odbourává volné radikály, čímž usnadňuje
obnovu buněk, a tedy upevňuje zdraví a prodlužuje život. Dietologové
naproti tomu stále zdůrazňují, že víno, ať už jakékoli, je především
alkoholický nápoj – a jako takové je vlastně jedem. "
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/358202-cervene-vino-je-zdrave-ale-take-skodi.html
–
Stejně jako omega mastné kyseliny jsou nutné, Pokud je nezískáme
z živočišné či rostlinné stravy, tak pak je doplňovat.
http://www.vyvazenezdravi.cz/uzasne-ucinky-omega-3-mastnych-kyselin
Ale i doplňky stravy je třeba užívat jen přechodně, v určitém množství, prokonzultovat s odborníkem.