Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.listopad 14:38

Prosím o rekapitulaci některých faktů:

  • peníze nesmrdí – negarantují vlastníkovi štěstí, ale dávají mu volnost
  • nepatrná menšina si přivlastnila valnou část světového majetku
  • většina zbohatlíků nechce a nebo, ještě hůře, neumí generovat hodnoty při dobré vůli snadno použitelné ve prospěch světového blahobytu.

Pravda, historie nám napovídá některá řešení. Relativně jednoduchým, ale téměř nerealistickým se jeví možnost přerozdělení majetku formou pozemkových reforem, a nebo v horším případě, jako důsledek revolucí místního a nedej bůh, až kontinentálního charakteru.
Co dnes můžeme očekávat si lze odvodit od faktu, že největší světoví zbohatlíci právě začínají prchat z Ameriky do Kanady a z Evropy do Asie a bůhví kam!

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.listopad 14:49

Prosím o rekapitulaci některých faktů:

  • peníze nesmrdí – negarantují sice vlastníkovi štěstí, ale dávají mu volnost
  • nepatrná menšina si přivlastnila valnou část světového majetku
  • většina zbohatlíků nechce a nebo, ještě hůře, neumí generovat hodnoty snadno při dobré vůli použitelné ve prospěch světového blahobytu.

Pravdou je, že historie nám napovídá některá řešení. Relativně jednoduchým, ale téměř nerealistickým se jeví možnost přerozdělení majetku formou pozemkových reforem a nebo v horším případě, jako součást revolucí místního a nedej bůh, až kontinentálního charakteru.
Co dnes může následovat lze odvodit od faktu, že namísto přijetí adekvátních řešení, největší světoví zbohatlíci postupně začínají prchat např. z Ameriky do Kanady, z Evropy do Asie a bůhví kam!
Momentálně se nikde vidina světlých zítřků nerýsuje.