Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červenec 19:24

… a už slyším: a kolik si za to koupil? Lahny, sytý hladovému nevěří!

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.červenec 19:43

… a už slyším: a kolik si za to koupil? Lahny, sytý hladovému nevěří!

Já se divím těm, kteří přežili krutovládu komunistů a dokonce v dobré kondici!

Je mi dost smutno z toho, že lidé jako Kepler to zjednodušují na fronty na banány, mandarinky a toaletní papír (zapomněl jsi ještě na hygienické vložky :o) ). Tehdy se stála fronta na mandarinky , dnes pro změnu na úřadu práce. Co si myslíte, že je lepší ?
Bez mandarinek se obejdu, ale bez práce a příjmu ? Asi těžko.
Taky nemůžete srovnávat životní úroveň tehdy a dnes ( počítače, technické vymoženosti a některé služby), protože za dvacet pět let se toho hodně změnilo a změnilo by se určitě i kdyby hadrová revoluce nebyla….
Prostě se žilo a utrácelo jen to, na co bylo a co se mohlo reálně splatit. Dnes se máme relativně daleko lépe. Máme hmotné statky , které k životu ani mnohdy nepotřebujeme ,máme svobodu projevu a pohybu.
Ale má to jeden háček, je to na dluh ! Domy na hypotéku, auta na leasing,
dovolená na splátky… čím dál větší množství lidí takto žije. A když nedej bože přijdu o práci….tak se mi zhroutí celý život. A to už ani nemluvím o stresu, který je všudepřítomný. Tak nevím, někdy si říkám, že je mi líto dalších generací a vůbec jim nezávidím jejich budoucnost. Jsem rád, že jsem si mohl část svého života tak nějak proplout jen s problémy kde sehnat mandarinky nebo koupit toaletní papír :o))