Odpověděl/a – 5.červenec 11:47
Tato kombinace je chutná a hlavně zdravá. Ghi, přepuštěné máslo je
zdravá úprava másla a na smažení sádlo (nic zdravějšího není,
některé oleje snáší vysoké teploty, nejsou karcinogenní, ale chybí omega
3, takže ohrožují cévy)..
V „moderní“ době je tzv. bezpečné (ne zdravé) smažit i na rýžovém
oleji…
Nejnezdravější jsou všechny tzv. rostlinné tuky, z olejů všechny…Jen
2 nepoškozují lidské zdraví: řepkový a olivový. Velmi nezdravý je olej
ze slunečnice, je to „dobrý“ konzervant, proto se na něm v průmyslové
výrobě vše smaží a konzervuje… devastuje cévy (trhlinky, záněty),
v takových se pak snadno usadí i cholesterol…
Odpověděl/a – 5.červenec 11:49
Tato kombinace je chutná a hlavně zdravá. Ghi, přepuštěné máslo je
zdravá úprava másla a na smažení sádlo (nic zdravějšího není,
některé oleje snáší vysoké teploty, nejsou karcinogenní, ale chybí omega
3, takže ohrožují cévy)..
V „moderní“ době je tzv. bezpečné (ne zdravé) smažit i na rýžovém
oleji…
Nejnezdravější jsou všechny tzv. rostlinné tuky, z olejů všechny…Jen
2 nepoškozují lidské zdraví: řepkový a olivový. Velmi nezdravý je olej
ze slunečnice, je to „dobrý“ konzervant, proto se na něm v průmyslové
výrobě vše smaží a konzervuje… devastuje cévy (trhlinky, záněty),
v takových se pak snadno usadí i cholesterol…
Odborníci také uvádějí, že pokud smažíme na oleji, je vhodné přidat alespoň lžíci sádla.