Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.červenec 11:47

Tato kombinace je chutná a hlavně zdravá. Ghi, přepuštěné máslo je zdravá úprava másla a na smažení sádlo (nic zdravějšího není, některé oleje snáší vysoké teploty, nejsou karcinogenní, ale chybí omega 3, takže ohrožují cévy)..
V „moderní“ době je tzv. bezpečné (ne zdravé) smažit i na rýžovém oleji…
Nejnezdravější jsou všechny tzv. rostlinné tuky, z olejů všechny…Jen 2 nepoškozují lidské zdraví: řepkový a olivový. Velmi nezdravý je olej ze slunečnice, je to „dobrý“ konzervant, proto se na něm v průmyslové výrobě vše smaží a konzervuje… devastuje cévy (trhlinky, záněty), v takových se pak snadno usadí i cholesterol…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.červenec 11:49

Tato kombinace je chutná a hlavně zdravá. Ghi, přepuštěné máslo je zdravá úprava másla a na smažení sádlo (nic zdravějšího není, některé oleje snáší vysoké teploty, nejsou karcinogenní, ale chybí omega 3, takže ohrožují cévy)..
V „moderní“ době je tzv. bezpečné (ne zdravé) smažit i na rýžovém oleji…
Nejnezdravější jsou všechny tzv. rostlinné tuky, z olejů všechny…Jen 2 nepoškozují lidské zdraví: řepkový a olivový. Velmi nezdravý je olej ze slunečnice, je to „dobrý“ konzervant, proto se na něm v průmyslové výrobě vše smaží a konzervuje… devastuje cévy (trhlinky, záněty), v takových se pak snadno usadí i cholesterol…

Odborníci také uvádějí, že pokud smažíme na oleji, je vhodné přidat alespoň lžíci sádla.