Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.květen 10:37

Já si nejsem jist… Mě se nelíbí víceméně otevřený indukční přenos energie (na poměrně vysokých výkonech). Nejsem si jist „jak“ a „jak dobře“ maj zajištěný možný únik energie. Indukční pece se třeba používají i v průmyslu a poměrně dlouho, ale tam lze přeci jen poněkud lépe zajistit kvalitu přenosu: jak tvar magnetického okruhu tak materiál je daný.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.květen 12:32

Já si nejsem jist… Mě se nelíbí víceméně otevřený indukční přenos energie (na poměrně vysokých výkonech). Nejsem si jist „jak“ a „jak dobře“ maj zajištěný možný únik energie. Indukční pece se třeba používají i v průmyslu a poměrně dlouho, ale tam lze přeci jen poněkud lépe zajistit kvalitu přenosu: jak tvar magnetického okruhu tak materiál je daný.

Aby nedošlo k omylu: Nemyslím si, že pokrm tepelně upravený na indukčním vařiči by mohl být lepší či horší než stejný pokrm stejně připravený na vařiči s jiným obvyklým způsobem ohřevu. Otázkou pro mně zůstává jestli může mít indukční ohřev vliv na osoby v blízkém okolí (kuchaře)