Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.duben 21:48

Syrová mrkev NE, je spíše pouhá vláknina a zdroj jiných vitamínů a prvků. …
Pokud má betakaroten posloužit také jako provitamin A (rozpustný v tucích), mrkev je třeba takto upravenou:

  • nastrouhat a „osmahnout“ na trošce oleje v pánvi do mírného zahnědnutí.

Stačí 2× týdně 1 mrkev.
Bez této úpravy k udržení dobrého zraku (vit. A) mrkev nijak nepomáhá.
Ke stejnému účelu potřebuje lidský organismus i další vitamíny a prvky ;)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.duben 21:58

Syrová mrkev NE, je spíše pouhá vláknina a zdroj jiných vitamínů a prvků. …
Pokud má betakaroten posloužit také jako provitamin A (rozpustný v tucích), mrkev je třeba takto upravenou:

  • nastrouhat a „osmahnout“ na trošce oleje v pánvi do mírného zahnědnutí.

Stačí 2× týdně 1 mrkev.
Bez této úpravy k udržení dobrého zraku (vit. A) mrkev nijak nepomáhá. Betakaroten je pak obtížně vstřebatelný (jen obarví a prolítne…)
Ke stejnému účelu potřebuje lidský organismus i další vitamíny a prvky ;)