Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.duben 12:22

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.duben 12:43

Vaše úvaha je nesmyslná. Můžete mít představy o životě, snít, své sny uskutečnit, někdy se to podaří, jindy ne. Nebát se svých snů. Je přece rozdíl mezi časem reálným a mezi časem vnímání.

Když vás smrt „probudí“ ze sna, co se bude či může dít? Fyzické tělo přece zanikne, pokud věříte v převtělování, tak vaše duše někam vstoupí, ale už to nejste vy. Navíc neumíráme, jak a kdy bychom chtěli.

Život je zázrak v životě nejde udělat krok zpátky, nevíme, co nám život přinese, zda splní naše sny, zda je uskutečníme, ale určitě není sen v tom smyslu, jak jste uvedl.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.duben 13:25

Ano i ne. Jak se na sen díváme.

1. Můžete mít představy o životě, snít, své sny uskutečnit, někdy se to podaří, jindy ne. Nebát se svých snů. Je přece rozdíl mezi časem reálným a mezi časem vnímání – mezi skutečností a fikcí.

Je možné, že svět, v němž žijeme, je vlastně vytvořený uvnitř nás, v naší mysli, jsou to jakési obrazy naší představivosti. Dá se tedy říct, že život je jakýsi sen, ale vůbec si to neuvědomujeme, ale naplňujeme to, co cítíme. To, co jsem zažili včera, je jiné než dnes a zítra to bude opět rozdílné. I když vyprávíme nějaký příběh, pokud je pravdivý, podstata je stejná, ale mění se třeba jazykově, emotivně. Takže realita se změnila.

2. Když nás smrt probudí, je nesmysl, tělo přece zanikne, pokud věříte v převtělování, tak vaše duše někam vstoupí, ale už to nejste vy. Navíc neumíráme, jak a kdy bychom chtěli.

V tomto případě je vaše otázka nesmyslná.

Jinak život je zázrak, v životě nejde udělat krok zpátky, nevíme, co nám život přinese, zda splní naš představy, sny, zda je uskutečníme, ale určitě nejde o sen v tom smyslu, jak jste uvedl. (2)

--