Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.leden 12:18

Hodnotím-li kvalitu autobusového spojení v obci /zhruba se 400 obyvateli/ kde chalupaříme, pak objektivně konstatuji, že už za komunistů byla díky dvěma linkách dopravní dostupnost na Brno a Blansko díky tzv. dělnickým spojům velmi slušná. V současné době spojení zprostředkovává IDS JMK a občas mám pocit, že se stát chová až marnotratně, neboť denně na každé lince v obci staví v hodinových taktech 12 spojů. O svátcích pak jen čtyři.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.leden 12:25

Hodnotím-li kvalitu autobusového spojení v obci /zhruba se 400 obyvateli/ kde chalupaříme, pak objektivně konstatuji, že už za komunistů byla díky dvěma linkách dopravní dostupnost na Brno a Blansko díky tzv. dělnickým spojům velmi slušná. V současné době spojení zprostředkovává IDS JMK a občas mám pocit, že se stát chová až marnotratně, neboť denně na každé lince v obci staví v hodinových taktech 12 spojů. O svátcích pak jen čtyři. Málokdo si uvědomuje, že z ceny jízdenky hradíme z kapsy pouhých 40 procent.
Místo našeho trvalého bydliště leží na hlavním vlakovém tahu Praha – Břeclav, takže třeba do Brna máme k dispozici každou čtvrt hodinu osobák nebo rychlík.