Odpověděl/a – 16.červen 22:08
Rehu: víš, obsah omega 3 a 6 kyselin by měl být v potravě vyvážený, a jejich poměr ve stravě zachován, protože jedna bez druhé nereaguje tak, jak by měla.
Vícenenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6 jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, snižují riziko krevních sraženin. pomáhají i na kardiovaskulární nemocnění. Některé z těchto kyselin si náš organizmus nedokáže vytvořit sám a musíme je dodávat stravou (jedná se o kyselinu linolovou ze skupiny omega-6 nenasycených mastných kyselin, a o kyselinu alfa-linolenovou, patřící do skupiny omega-3 nenasycených mastných kyselin.
Odpověděl/a – 16.červen 22:12
Rehu: víš, obsah omega 3 a 6 kyselin by měl být v potravě vyvážený, a jejich poměr ve stravě zachován, protože jedna bez druhé nereaguje tak, jak by měla.
Vícenenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6 jsou nejvíce obsaženy
v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu
cholesterolu v krvi, snižují riziko krevních sraženin. pomáhají i na
kardiovaskulární nemocnění. Některé z těchto kyselin si náš organizmus
nedokáže vytvořit sám a musíme je dodávat stravou (jedná se o kyselinu
linolovou ze skupiny omega-6 nenasycených mastných kyselin, a o kyselinu
alfa-linolenovou, patřící do skupiny omega-3 nenasycených mastných
kyselin.
Doplňuji:
Nemám moc ráda tepelně upravené ryby. Tak si to vynahrazuji různými
pepřenkami, zavináči, rybím salátem apod.