Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.červen 22:08

Rehu: víš, obsah omega 3 a 6 kyselin by měl být v potravě vyvážený, a jejich poměr ve stravě zachován, protože jedna bez druhé nereaguje tak, jak by měla.

Vícenenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6 jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, snižují riziko krevních sraženin. pomáhají i na kardiovaskulární nemocnění. Některé z těchto kyselin si náš organizmus nedokáže vytvořit sám a musíme je dodávat stravou (jedná se o kyselinu linolovou ze skupiny omega-6 nenasycených mastných kyselin, a o kyselinu alfa-linolenovou, patřící do skupiny omega-3 nenasycených mastných kyselin.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.červen 22:12

Rehu: víš, obsah omega 3 a 6 kyselin by měl být v potravě vyvážený, a jejich poměr ve stravě zachován, protože jedna bez druhé nereaguje tak, jak by měla.

Vícenenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6 jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, snižují riziko krevních sraženin. pomáhají i na kardiovaskulární nemocnění. Některé z těchto kyselin si náš organizmus nedokáže vytvořit sám a musíme je dodávat stravou (jedná se o kyselinu linolovou ze skupiny omega-6 nenasycených mastných kyselin, a o kyselinu alfa-linolenovou, patřící do skupiny omega-3 nenasycených mastných kyselin.
Doplňuji:
Nemám moc ráda tepelně upravené ryby. Tak si to vynahrazuji různými pepřenkami, zavináči, rybím salátem apod.