Odpověděl/a – 14.leden 20:14
Běžně používám těsto, které uvedl „Jugar“ v odkazu. Pouze
namísto oleje dávám rozehřáté máslo a ze zbytku másla po přidání
mouky a cukru dělám žmolenku. Těsto dělám o něco „volnější“
(řidší) a je dobré jej při kynutí 1–2× je srazit. Těsto je
vláčnější (tzv. nadejchanější). Po vykynutí jej rovnou roztáhnu
rovnoměrně na pekáč. Jako náplně dávám např. zavařené meruňky
z kompotu.
Tento postup mi naučili pekaři, když jsem u nich byl na brigádě.
Odpověděl/a – 14.leden 20:29
Běžně používám těsto, které uvedl „Jugar“ v odkazu. Pouze
namísto oleje dávám rozehřáté máslo a ze zbytku másla po přidání
mouky a cukru dělám žmolenku. Těsto dělám o něco „volnější“
(řidší) a je dobré jej při kynutí 1–2× je srazit. Těsto je
vláčnější (tzv. nadejchanější). Po vykynutí jej rovnou roztáhnu
rovnoměrně na pekáč. Jako náplně dávám např. zavařené meruňky
z kompotu.
Tento postup mi naučili pekaři, když jsem u nich byl na brigádě.
Doplňuji:
Zapomněl jsem dodat. Pokud se dává jako náplň kompotované ovoce (bez
šťávy) je vhodné připravené těsto na pekáči rovnoměrně trochu posypat
jemnou strouhankou. Potom teprve přidat ovoce.