Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.duben 19:47

jsou samozřejmě a když ji budeš vařit na
páře, tak je nejlépe všechny uchováš :))

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.duben 19:53

jsou samozřejmě a když ji budeš vařit na
páře, tak je nejlépe všechny uchováš :))
Doplňuji:
http://womanon­ly.topzine.cz/jak-varit-v-pare-zachovejte-chut-i-vitaminy-kazdeho-jidla/
Zeleninu můžete vařit i v páře – pro uchování více vitaminů a minerálů. Jak na to? Do hrnce nalijte asi 2 cm vody a vložte do něj napařovací podložku. Na ni rozložte zeleninu a přikryjte pokličkou. Vodu přiveďte k varu a vařte podle druhu zeleniny 8–15 minut. Během vaření vyzkoušejte, zda už je měkká. Zeleninu vařte přikrytou. Pouze zelí, kapustu a květák vařte odkryté, aby z nich unikly čpavé látky. Po uvaření zeleninu nenechávejte ve vývaru, ale uložte ji zvlášť.
Náš tip: Mladé lístky kedlubny využijte na ozdobu salátů či zapečeného pokrmu. Obsahují více minerálů a vitaminu C než sama kedlubna!