Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.září 22:15

Tvaroh se nejspíš neudí. To sis jistě spletl se sýrem.Mléko se smíchá se syřidlem ohřeje a nechá srazit.Sraženina se rozřeže sýrovou harfou na malé kousky. Sýr se natlačí do dřevěných nebo plastových forem a syrovátka se nechá odkapat. Potom se naloží do slaného roztoku a znova se nechá vykapat. Sýr se uloží na police ve zracím sklepě na police omývá se denně slanou vodou. A nechá zrát. Po několika dnech se může začít udit. Teplý kouř jej aromatizuje a surovina ještě dále vysychá.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.září 22:16

Tvaroh se nejspíš neudí. To sis jistě spletl se sýrem.Mléko se smíchá se syřidlem ohřeje a nechá srazit.Sraženina se rozřeže sýrovou harfou na malé kousky. Sýr se natlačí do dřevěných nebo plastových forem a syrovátka se nechá odkapat. Potom se naloží do slaného roztoku a znova se nechá vykapat. Sýr se uloží na police ve zracím sklepě na police omývá se denně slanou vodou. A nechá zrát. Po několika dnech se může začít udit. Teplý kouř jej aromatizuje a surovina ještě dále vysychá.

Doplňuji:
V knihovně nebo na netu získáš podrobnější receptůru.