Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.květen 21:00

Na hovězí hlavě toho k snědku moc není a ty líčka jsou fakt super,je z nich delikatesní guláš
Některé části kostí nepřijdou vůbec do prodeje a používá se jich k technickým účelům. Maso z hlav je rovněž levné. Je to tím, že kromě vlastní svaloviny je v mase i sliznice dutiny ústní a jiné součásti, které hodnotu masa z hlav snižují. Zejména nepříznivě působí na konzumenta světlé ostré velké bradavky sliznice pysků a ústní dutiny. Maso z hlav je tmavě červené, obsahuje velké šlašité a vazivové útvary. Vynikající je maso z líček, což jsou v podstatě velmi tmavé červené žvýkací svaly. Ve žvýkacích svalech jsou silné vazivové vložky, takže maso z líček má charakter maso gulášového.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.květen 21:01

Na hovězí hlavě toho k snědku moc není a ty líčka jsou fakt super,je z nich delikatesní guláš
Některé části kostí nepřijdou vůbec do prodeje a používá se jich k technickým účelům. Maso z hlav je rovněž levné. Je to tím, že kromě vlastní svaloviny je v mase i sliznice dutiny ústní a jiné součásti, které hodnotu masa z hlav snižují. Zejména nepříznivě působí na konzumenta světlé ostré velké bradavky sliznice pysků a ústní dutiny. Maso z hlav je tmavě červené, obsahuje velké šlašité a vazivové útvary. Vynikající je maso z líček, což jsou v podstatě velmi tmavé červené žvýkací svaly. Ve žvýkacích svalech jsou silné vazivové vložky, takže maso z líček má charakter maso gulášového.
Doplňuji:
zdroj:http://www.re­ceptynamaso.cz/tag/ho­vezi-hlava/