Odpověděl/a – 12.květen 21:00
Na hovězí hlavě toho k snědku moc není a ty líčka jsou fakt super,je
z nich delikatesní guláš
Některé části kostí nepřijdou vůbec do prodeje a používá se jich
k technickým účelům. Maso z hlav je rovněž levné. Je to tím, že
kromě vlastní svaloviny je v mase i sliznice dutiny ústní a jiné
součásti, které hodnotu masa z hlav snižují. Zejména nepříznivě
působí na konzumenta světlé ostré velké bradavky sliznice pysků a ústní
dutiny. Maso z hlav je tmavě červené, obsahuje velké šlašité a vazivové
útvary. Vynikající je maso z líček, což jsou v podstatě velmi tmavé
červené žvýkací svaly. Ve žvýkacích svalech jsou silné vazivové
vložky, takže maso z líček má charakter maso gulášového.
Odpověděl/a – 12.květen 21:01
Na hovězí hlavě toho k snědku moc není a ty líčka jsou fakt super,je
z nich delikatesní guláš
Některé části kostí nepřijdou vůbec do prodeje a používá se jich
k technickým účelům. Maso z hlav je rovněž levné. Je to tím, že
kromě vlastní svaloviny je v mase i sliznice dutiny ústní a jiné
součásti, které hodnotu masa z hlav snižují. Zejména nepříznivě
působí na konzumenta světlé ostré velké bradavky sliznice pysků a ústní
dutiny. Maso z hlav je tmavě červené, obsahuje velké šlašité a vazivové
útvary. Vynikající je maso z líček, což jsou v podstatě velmi tmavé
červené žvýkací svaly. Ve žvýkacích svalech jsou silné vazivové
vložky, takže maso z líček má charakter maso gulášového.
Doplňuji:
zdroj:http://www.receptynamaso.cz/tag/hovezi-hlava/