Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.únor 21:01

Zkus se třeba podívat na emulgátory v potravinách – jak skoro všude cpou glutamáty a umělý sladidla, která až na pár výjímek nejsou dobrá pro naše zdraví (mezi neškodná umělá sladidla patří například stevie nebo sukraloza).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.únor 21:45

Zkus se třeba podívat na emulgátory v potravinách – jak skoro všude cpou glutamáty a umělý sladidla, která až na pár výjímek nejsou dobrá pro naše zdraví (mezi neškodná umělá sladidla patří například stevie nebo sukraloza).
Doplňuji:
Když už jsme u těch sladidel, tak jsou i mnohem horší sladidla, jak aspartam – určitě cyklamáty, ty jsou asi nejhorší (to jsou takové ty levné cukeríny ze supermarketu) a i acesulfam K bych označil za horší sladidlo, než aspartam.

Ale když se podíváte na složení, tak často bývává aspartam s acesulfamem spolu v tom produktu.

Když už jsme u toho – nejen udělá sladidla a zvýrazňovače chuti jsou problémem, ale i třeba konzervanty – jeden z nejhorších a často používaných je asi E250 – dusitan sodný či barviva – jedno z nejhorších a často používaných je E120 – karmín.

Já když takhle nakupuju v super/hyper­marketu, tak s hrůzou koukám, co rvou do uzenin – prakticky všude je E621 – glutamát sodný a hlavně E120.
Naštěstí bych uzeniny neměl jíst, takže se jim vyhýbám, kór když vidím, co tam rvou všechno…