Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.prosinec 16:57

http://zapisnik­.vitarian.cz/re­cepty.htm
posílám ti pár receptů
sama si naklíčím někdy čočku, do zavařovačky si dáš do půl
sklenice čočku a vodu, denně proplachuješ a sléváš vodu, pak
jen sleduješ, jak postupně narůstají klíčky, tak se dá naklíčit i
hrách, ale není už tak dobrý , jako čočka, kupuju si i žampiony
a dávám si je do salátu syrové dál už ty receptíky ☺

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.prosinec 17:01

http://zapisnik­.vitarian.cz/re­cepty.htm
posílám ti pár receptů
sama si naklíčím někdy čočku, do zavařovačky si dáš do půl
sklenice čočku a vodu, denně proplachuješ a sléváš vodu, pak
jen sleduješ, jak postupně narůstají klíčky, tak se dá naklíčit i
hrách, ale není už tak dobrý , jako čočka, kupuju si i žampiony
a dávám si je do salátu syrové dál už ty receptíky ☺
Doplňuji:
to je z těch stránek okopírované ☺

41. Naklíčené Lušteniny na sladko – Nejlepší způsob jak naklíčit luštěniny není „na vatě“, ale takto: Hrst fazolí mungo, hrst čočky, hrst hrachu namočíme přes noc ve vodě. Ráno vodu slejeme a necháme vše vlhké v misce. Jednou za den je potopíme na hodinu do vody a propláchneme. Asi třetí, nebo čtvrtý den jsou klíčky hotové. Vše mícháme s nakrájeným ovocem (jablko, banán, švestky, pomeranč …), trochou rozinek, semínek (třeba slunečnicových) a ořechy. Je to výborné!