Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.listopad 22:44

Do mrazničky nepatří

vařené brambory a vařená vejce, rýže, těstoviny a pudinky
majonéza, různé saláty, párky (ztrácejí chuť), slanina (žlukne)
celer a rajčata (mají moc vody)
uzené a konzervované maso není pro zmrazování příliš vhodné stejně jako šunka, která „vyteče“ (obsahuje sůl, jež nemá ráda zmrazování, zmrazit ji lze proto jen na kratší dobu)
tvaroh lze zmrazit pouze nízkotučný, máslo a margarín je třeba zabalit do alobalu a teprve pak zmrazit, smetanové sýry zmrazujte pouze vyzrálé, jinak se proces zrání zpomalí
jogurt, kyselé mléko a zakysanou smetanu zmrazit nelze

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.listopad 22:46

Do mrazničky nepatří

vařené brambory a vařená vejce, rýže, těstoviny a pudinky
majonéza, různé saláty, párky (ztrácejí chuť), slanina (žlukne)
celer a rajčata (mají moc vody)
uzené a konzervované maso není pro zmrazování příliš vhodné stejně jako šunka, která „vyteče“ (obsahuje sůl, jež nemá ráda zmrazování, zmrazit ji lze proto jen na kratší dobu)
tvaroh lze zmrazit pouze nízkotučný, máslo a margarín je třeba zabalit do alobalu a teprve pak zmrazit, smetanové sýry zmrazujte pouze vyzrálé, jinak se proces zrání zpomalí
jogurt, kyselé mléko a zakysanou smetanu zmrazit nelze
Doplňuji:
www.ireceptar­.cz/chytre-setrit/domacnos­t/spravne-chlazeni-a-mrazeni/
Brambory nemrazit, ani syrové ani vařené, po rozmražení je to nechutné.