Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.červen 20:42

Především se změnila poptávková křivka na trhu s chmelem.
Křivka na trhu s pivem se ale vlastně taky změní, protože nedostatek chmele zapříčiní nedostatek piva. Poptávka tedy bude převyšovat nabídku

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.červen 9:14

Především se změnila poptávková křivka na trhu s chmelem.
Křivka na trhu s pivem se ale vlastně taky změní, protože nedostatek chmele zapříčiní nedostatek piva. Poptávka tedy bude převyšovat nabídku
Doplňuji:
Vy jste asi pivaři z první republiky, co?
Co víte o pivu?
Víte jaké břečky se tady vařili v 70. a 80. letech?
Náš kvalitní chmel se vyvážel na západ za valuty a tady se vařilo z ruskýho chmele. Používaly se nejrůznější koncentráty jak chmelové, tak sladové.
Některá piva byla míchanicí z regionálních pivovarů – klasická směska byl PRIMUS. Premiová piva jako Pilsner Urquel nebo Zlatý Fazán ( který se nedal stejně pít) byla určena přednostně pro export. Tady se pak lemtaly ve fabrikách nejrůznější 7stupňová piva, která se snad dělala z košťat.
Dnes je tady spousta kvalitních piv připravených svrchním i spodním kvašením. Piva kvasnicová filtrovaná, nefiltrovaná.. i piva s příchutěmi.
Kdo říká že se tu pijí břečky, tak nechť si udělá beer tour třeba jen po evropě.
Určitě narazíte na několik piv srovnatelných s našemi ( mě třeba mnichovský HB světlý ležák chutná možná o maloučko víc než Plzeň 12) několik piv lepších než jsou naše. ale 90% piv, která si dáte za hranicemi jsou hrozné patoky.
Způsobeno je to ale tím, že jsme zvyklí na naše piva a tak vyhledáváme a očekáváme chuť, jakou známe.