Odpověděl/a – 10.duben 10:27
Každý sýr vyžaduje svůj specifický obsah tuku ve mléce. Proto se
mléko před výrobou buďto odtučňuje nebo naopak se vmýchává smetana.
Vlastní sýr vzniký srážením bílkovin kselinou mléčnou nebo syřidlem.
Takže na výtěžku se silně podílý obsah bílkovin.
Laktóza ( mléčný cukr) se uplatňuje při výrobě sýrů prokysáváním.
Takže se dá říci že každý druh sýra vyžaduje jiné
složení mléka.
Odpověděl/a – 10.duben 10:42
Každý sýr vyžaduje svůj specifický obsah tuku ve mléce. Proto se
mléko před výrobou buďto odtučňuje nebo naopak se vmýchává smetana.
Vlastní sýr vzniký srážením bílkovin kselinou mléčnou nebo syřidlem.
Takže na výtěžku se silně podílý obsah bílkovin.
Laktóza ( mléčný cukr) se uplatňuje při výrobě sýrů prokysáváním.
Takže se dá říci že každý druh sýra vyžaduje jiné složení
mléka.
Doplňuji:
„Děkuji“ redakci za absolutní zákaz možností opravit text !!!!