Odpověděl/a – 26.srpen 16:03
Mamka vždycky zabodovala s kynutými koláči s mrkvovou náplní. Já
jsem na vaření kopyto, takže sama jsem se tuhle mňamku ještě neodvážila
zkusit upéct, ale chystám se. Jednou :D Fakt jsou moc dobrý – klasický
kynutý těsto jako na koláče tvarohový, jen místo tvarohové náplně se
tam dá náplň z dušené mrkve. Jak na sladkostech moc neujíždím, tady
většinou neodolám a jeden sblajznu :)
Jinak co si tak ještě vzpomínám, nikdy nezklamala hrášková polévka
s drobením a taky domácí „cinzano“. Polívečka je jednoduchá,
v pohodě ji zvládám i já :)) – a taky relativně nenáročná na
čas.
To Cinzano je potřeba dělat několik týdnů dopředu, ale výsledek docela
stojí za to – od vermutu z obchodu skoro k nerozeznání, rozdíl
v ceně: výrazný :)
Odpověděl/a – 26.srpen 18:14
Mamka vždycky zabodovala s kynutými koláči s mrkvovou náplní. Já
jsem na vaření kopyto, takže sama jsem se tuhle mňamku ještě neodvážila
zkusit upéct, ale chystám se. Jednou :D Fakt jsou moc dobrý – klasický
kynutý těsto jako na koláče tvarohový, jen místo tvarohové náplně se
tam dá náplň z dušené mrkve. Jak na sladkostech moc neujíždím, tady
většinou neodolám a jeden sblajznu :)
Jinak co si tak ještě vzpomínám, nikdy nezklamala hrášková polévka
s drobením a taky domácí „cinzano“. Polívečka je jednoduchá,
v pohodě ji zvládám i já :)) – a taky relativně nenáročná na
čas.
To Cinzano je potřeba dělat několik týdnů dopředu, ale výsledek docela
stojí za to – od vermutu z obchodu skoro k nerozeznání, rozdíl
v ceně: výrazný :)
Doplňuji:
I Cinzano je v diskuzi ;)