Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.duben 22:06

To je hodně individuální a nedá se říct. Kolikrát NĚKTERÉ holky/ženy rostou do 20 některé ještě i po. Zkrátka do doby, kdy dosáhnou plného fyzického vývoje a završení puberty, ale naopak holky kolikrát už ani po 15/16 roce nerostou. Jako v míň případech můžeš pozorovat, že ženy ještě potom vyrostou. Dívka na konci ZŠ (15 let) nebo první ročník SŠ (16 let) se jen málokdy výškově liší od dívky, která maturuje (19 let)… a jestli vyroste, tak většinou už jen o kousíček.
Za jedno jsou ženy v průměru menší, za druhé jím často začíná puberta dřív než u kluků (a taky dřív končí) a i když třeba ještě úplně nekončí a dále se vyvíjí (rostou v některých partiích ;)), tak už se to kolikrát netýká právě výšky, která se v určitém bodě ustálí.

Ale jak píšeš, pokud máš v rodině vysoké lidi (včetně žen), tak je možné, že ještě vyrosteš. Ale to je něco co ti nikdo nedokáže říct.. ani lékař ani odoborník. Protože můžou jen hádat, domnívat se. Ale v podstatě už teď máš (menší) výškový nadprůměr.
Ono je to hlavně extrémně individuální a genetika může zafungovat různě. Můžeme hrát jen s pravděpodobností (a to velmi nejistě) – a k tomu bychom navíc potřebovali mnhoem víc informací i rozbory/testy, abychom mohli trochu účiněji spekulovat..

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.duben 22:15

To je hodně individuální a nedá se říct. Kolikrát NĚKTERÉ holky/ženy rostou do 18 až 20 některé dokonce ještě i po. Zkrátka do doby, kdy dosáhnou plného fyzického vývoje a završení puberty, ale naopak holky kolikrát už ani po 15/16. roce nerostou (spíš i po 14.). Jako v míň případech můžeš pozorovat, že ženy ještě potom vyrostou, ale to je spíš mimo průměr. Dívka ke konci ZŠ (14, 15 let) nebo první ročník SŠ (16 let) se jen málokdy výškově liší od té samé dívky, která za 4 roky maturuje (19 let)… a jestli vyroste, tak většinou už jen o kousíček.
Za jedno jsou ženy v průměru menší, za druhé jím často začíná puberta dřív než u kluků (a taky dřív končí) a i když třeba ještě úplně nekončí a dále se vyvíjí (rostou v některých partiích ;)), tak už se to kolikrát netýká právě výšky, která se v určitém bodě ustálí – a to relativně brzy.

Ale jak píšeš, pokud máš v rodině vysoké lidi (včetně žen), tak je možné, že ještě vyrosteš. Ale to je něco co ti nikdo nedokáže říct.. ani lékař ani odoborník. Protože můžou jen hádat, domnívat se. Ale v podstatě už teď máš (menší) výškový nadprůměr.
Ono je to hlavně extrémně individuální a genetika může zafungovat různě. Můžeme hrát jen s pravděpodobností (a to velmi nejistě) – a k tomu bychom navíc potřebovali mnohem víc informací i rozbory/testy, abychom mohli trochu účiněji spekulovat.. Takže kdo ví – a tohle právě nikdo dopředu neví.