Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.duben 19:26

Pokud jsi ho jeste nikdy nejedl, tak si o nem neco precti. Je docela umeni, trefit tu pravou zralost avokada. Nesmi byt ani tvrde, ani moc mekke. To s hnedymi skvrnami uz je vetsinou hnede i vevnitr.
Mam tip od jedne Peruanky: koupit zelene avokado, zabalit ho na 2–3 dny do novin a nechat dozrat.
Je vyborne, kdyz se trochu okoreni. Ja davam cibulku a trochu pepre, sul.
A vyzivne je urcite. Bohuzel, v nasich obchodech predrazene.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.duben 12:02

Pokud jsi ho jeste nikdy nejedl, tak si o nem neco precti. Je docela umeni, trefit tu pravou zralost avokada. Nesmi byt ani tvrde, ani moc mekke. To s hnedymi skvrnami uz je vetsinou hnede i vevnitr.
Mam tip od jedne Peruanky: koupit zelene avokado, zabalit ho na 2–3 dny do novin a nechat dozrat.
Je vyborne, kdyz se trochu okoreni. Ja davam cibulku a trochu pepre, sul.
A vyzivne je urcite. Bohuzel, v nasich obchodech predrazene.

Jeste tip na uchovani v lednicce: kdyz ho cele nespotrebujes, vydlabej si jen pulku a druhou pulku dej do lednicky i s peckou a prikryj prazdnou slupkou. Pecka uchova avokado cerstve.