Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.březen 19:59

Měl, neb se to dá celkem „snadno“ naučit. Jako, zase tak snadno ne, žádá si to prostě cvik a než se mi to povedlo poprvé, tak to trvalo asi skoro 3 roky (ale zajímavé, že když jsem to zkoušel poprvé a po druhé, tak se mi to SKORO povedlo… a pak dlouhá doba bez výsledku). ;D

Každopádně pokud to byl mimotělní zážitek ve snu, tak to nebyl mimotělní zážitek. To nerozeznáš od reality. To bys poznal, kdyby to bylo AC (astrální cestování).
Mně se o AC i zdálo… ale byl to jasný sen. Působilo to trochu jako mimotělní zážitek, myslel jsem si, že je to ono, byl jsem částečně vědomý (bdělý), ale byl to sen.

Tak třeba lucidní snění (mnohem snazší k naučení, než AC) je dost živé a půdobí to reálně. Ale je to pořád jen sen/halucinace, kterou máš pod kontrolou. A jsou zde klasické iluze a nerealističnosti, jako při jiných snech, včetně „zákonitosti“ snů. Ale s AC se to srovnávat nedá, protože tady nepoznáš, jestli to není náhodou ještě reálnější, než třeba naše hmotná skutečnost.

Přečti si trilogii od Monroea. To bylo moje první a hlavní setkání s AC. Čtivé a zajímavé.
https://www.da­tabazeknih.cz/kni­hy/cesty-mimo-telo-30099
https://www.da­tabazeknih.cz/vy­dane-knihy/robert-monroe-5441
(Knihy moc k dostání nejsou, ale jsou dostupné online i ke stažení jako eknihy).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.březen 11:40

Měl, neb se to dá celkem „snadno“ naučit. Jako, zase tak snadno ne, žádá si to prostě cvik a než se mi to povedlo poprvé, tak to trvalo asi skoro 3 roky (ale zajímavé, že když jsem to zkoušel poprvé a po druhé, tak se mi to SKORO povedlo… a pak dlouhá doba bez výsledku). Ale co se to člověk naučí, tak pak už to jde samo – i neúmyslně. ;D
Klidně to můžeš trénovat. Jsou to de facto všechno relaxační techniky, které zahrnují záměr (astrálně cestovat a zůstat vzhůru/neusnout) a pak techniky na vystoupení z těla. Líp v době, kdy jsi unavený a ospalý. Večer než jdeš spát / ráno po probuzení. Po pár dnech už by to mělo vyjít (ale jak jsem psal, mně to trvalo skoro 3 roky pro první úspěšné AC). Docela dobré metody nabízí třeba Michael Raduga (knihy volně k dostání na jeho stránce).

Každopádně pokud to byl mimotělní zážitek ve snu, tak to nebyl mimotělní zážitek, ale prostě sen (ledaže by to byl skutečný zážitek, a myslíš, že to byl sen – ale nemyslím si). To totiž nerozeznáš od reality. To bys poznal, kdyby to bylo AC (astrální cestování).
Mně se o AC i párkrát zdálo, kde jsem snil o tom, že astrálně cestuji… ale byl to jasný sen. Působilo to trochu jako mimotělní zážitek, myslel jsem si, že je to ono (v době toho snění), byl jsem částečně vědomý (bdělý), ale byl to jen sen.

Tak třeba lucidní snění (mnohem snazší k naučení, než AC) je dost živé a půdobí to docela reálně – navíc zažítek můžeš všechno, omezení klade jen představivost. Ale je to pořád jen bdělý sen/halucinace, kterou máš pod kontrolou nebo ji ovlivňuješ. A jsou zde klasické iluze a nerealističnosti, jako při jiných snech, včetně „zákonitosti“ snů. Ale s AC se to srovnávat nedá, protože tady nepoznáš, jestli to není náhodou ještě reálnější, než třeba naše hmotná skutečnost.

Přečti si trilogii od Monroea. To bylo moje první a hlavní setkání s AC. Čtivé a zajímavé. Ale knih na toto téma je spousta. I v češtině. Včetně rad na internetu/webech, na youtube.
https://www.da­tabazeknih.cz/kni­hy/cesty-mimo-telo-30099
https://www.da­tabazeknih.cz/vy­dane-knihy/robert-monroe-5441
(Knihy moc k dostání nejsou, ale jsou dostupné online i ke stažení jako eknihy).