Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.březen 22:57

Do rozsudku se opovídá odvolání, ježto má vždy suspensivní účinek, ve lhůtě 8 (osm) dnů (byla-li strana poučena).
Do usnesení se povídá stížnost, ježto má suspensivní účinek, stanoví-li tak zákon, nebo v mezích zákona rozhodne předseda senátu, ve lhůtě 3 (třech) dnů (byla-li strana poučena).

Diarchie stížnosti a odvolání, kdy stížnost zmateční se opovídala do rozsudku v příčině tvrzených zmatečných chyb v řízení, které vydání rozsudku předcházelo, a kdy odvolání se opovídalo výhradně jen do enunciátu o trestu, a kdy o každým z opravných prostředků rozhodoval soud rozličný stolice, a kdy, byla-li opověděna stížnost do odvolání, nejprve rozhodoval soud vyšší stolice o stížnosti zmateční, ježto byla-li tato právem, odvolání do trestu pozbylo smyslu, a byla-li stížnost zmateční zamítnuta, rozhodoval následně o odvolání soud nižší stolice, byly odstraněny s koncem porotního systému v soudnictví, tj. s platností a účinností zákona č. 87/1950 Sb., o trestním řízení soudním, tj. od 18. července 1950.

Od tý doby se opovídá stížnost do usnesení a odvolání do rozsudku. Tečka.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.březen 23:05

Do rozsudku se opovídá odvolání, ježto má vždy suspensivní účinek, ve lhůtě 8 (osm) dnů (byla-li strana poučena).
Do usnesení se opovídá stížnost, ježto má suspensivní účinek, stanoví-li tak zákon, nebo v mezích zákona rozhodne předseda senátu, ve lhůtě 3 (třech) dnů (byla-li strana poučena).

Diarchie stížnosti a odvolání, kdy stížnost zmateční se opovídala do rozsudku v příčině tvrzených zmatečných chyb v řízení před soudem prvé stolice, a kdy odvolání se opovídalo výhradně jen do enunciátu o trestu, a kdy o každým z opravných prostředků rozhodoval soud rozličný stolice, a kdy, byla-li opověděna stížnost do odvolání, nejprve rozhodoval soud vyšší stolice o stížnosti zmateční, ježto byla-li tato právem, odvolání do trestu pozbylo smyslu, a byla-li stížnost zmateční zamítnuta nebo odmítnuta, rozhodoval následně o odvolání soud nižší stolice, byly odstraněny s koncem porotního systému v soudnictví, tj. s platností a účinností zákona č. 87/1950 Sb., o trestním řízení soudním, tj. od 18. července 1950.

Od tý doby se opovídá stížnost do usnesení a odvolání do rozsudku. Tečka.