Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.leden 17:19

Problém je v tom, že mnoho lidí na děti kašle. Hlavně ti co se topí v penězích. Aby měli od dětí pokoj, tak místo výchovy jim sypou peníze a podle toho to pak vypadá. Další problém je, že někteří sami z domova výchovu nemají, tak vlastně ani neví jak své děti vychovávat. Další problém je nastavení systému výchovy ve školách. To co vidíme dnes, za našich mladých let nebylo. Učitel měl autoritu. Dnes si nedovolí něco dítěti vytknout, protože právě takový rodič, který se jinak o dítě nestará, „přiletí“ do školy a málem učitele napadne, místo aby doma toho svého spratka srovnal. Dítě snadno vycítí, že si může vše dovolit.
Další věc je to, že často i kdyby nakonec rodič doma nějak zasáhl, tak dítě rodiče udá, že na ně rodič vztáhl ruku a rodič má problém. To jsme to dopracovali. Tohle prostě dříve nebylo. Když dítě „zasloužilo“, tak dostalo na pr*el a byl klid. Prožili jsme to všichni a nikoho neubylo. Dnes jen říkám, že rodiče měli pravdu a vychovali nás v pohodě. Jsem jim za to vděčný. Ve stejném duchu jsme vychovávali své děti a ty už také podobně vychovali ty své (naše vnoučata). Ale co vyroste z těch nevychovanců, kterým se nesmí zkřivit vlásek, těžko předjímat, ale nevěstí to nic dobrého. To už ale bude mimo nás.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.leden 11:17

Problém je v tom, že mnoho lidí na děti kašle. Hlavně ti co se topí v penězích. Aby měli od dětí pokoj, tak místo výchovy jim sypou peníze a podle toho to pak vypadá. Další problémem je, že někteří sami z domova výchovu nemají, tak vlastně ani neví jak své děti vychovávat. A další problém je nastavení systému výchovy ve školách. To co vidíme dnes, za našich mladých let nebylo. Učitel měl autoritu. Dnes si nedovolí něco dítěti vytknout, protože právě takový rodič, který se jinak o dítě nestará, „přiletí“ do školy a málem učitele napadne, místo aby doma toho svého spratka srovnal. Takové dítě snadno vycítí, že si může vše dovolit.
Další věc je to, že často i kdyby nakonec rodič doma nějak zasáhl, tak dítě rodiče udá, že na ně rodič vztáhl ruku a rodič má problém. To jsme to dopracovali. Tohle prostě dříve nebylo. Když dítě „zasloužilo“, tak dostalo na pr*el a byl klid. Prožili jsme to všichni a nikoho neubylo. I když se nám to tehdy nelíbilo (což bylo asi normální), dnes vím a jen říkám, že rodiče měli pravdu a vychovali nás v pohodě, bez toho, aby jim kdejaký úřad nařizoval co smí, nebo nesmí. Jsem jim za to vděčný. Ve stejném duchu jsme vychovávali své děti a ty už také podobně vychovali ty své (naše vnoučata). Ale co vyroste z těch nevychovanců, kterým se nesmí zkřivit vlásek, těžko předjímat, ale nevěstí to nic dobrého. To už ale bude mimo nás.