Odpověděl/a – 12.leden 19:01
Ono také záleží na tom, jaká je gramáž (125g, 120g, 100g, 80g).
Než mi lékaři objevili
CA žaludku a musel pryč, jedla jsem Hermelín často. Priority (zdraví) a
chuťové preference se změnily.
Nyní se všem plísňovým sýrům téměř vyhýbám. Dám si tak 4ks za rok.
Většinou na 2× (už nerozpékám, nesmažím, nenakládám). Dám na chléb
s máslem a část jen tak, samotný.
Protože vím, že lidské tělo, střeva (centrum vstřebávání živin a IS),
po konzumaci plísňových sýrů, sýrů zrajících (typu Romadur a syrečky)
ÚPÍ a trpí, konzumuji je jen zřídka.
Pro příjem proteinů i pro chuť, jím tvaroh, balkánský sýr, tvrdé sýry
a sem tam parmazán. Občas nějaký luxusnější sýrový bonbonek. 🙂
Odpověděl/a – 12.leden 19:26
Pro někoho 2 – 3 kusy, pro jiného půlka 😉
Ono také záleží na tom, jaká je gramáž (125g, 120g, 100g, 80g).
Než mi lékaři objevili
CA žaludku a musel pryč, jedla jsem Hermelín často. Priority (zdraví) a
chuťové preference se změnily.
Nyní se všem plísňovým sýrům téměř vyhýbám. Dám si tak 4ks za rok.
Většinou na 2× (už nerozpékám, nesmažím, nenakládám). Dám na chléb
s máslem a část jen tak, samotný.
Protože vím, že lidské tělo, střeva (centrum vstřebávání živin a IS),
po konzumaci plísňových sýrů, sýrů zrajících (typu Romadur a syrečky)
ÚPÍ a trpí, konzumuji je jen zřídka.
Pro příjem proteinů i pro chuť, jím tvaroh, balkánský sýr, tvrdé sýry
a sem tam parmazán. Občas nějaký luxusnější sýrový bonbonek. 🙂