Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.prosinec 12:52

Mentalita a odlišná kultura (či jiná mentalita pramenící z té odlišné kultury). Hlavně problém ega.. To pak může být každý odlišný názor důvod k rozporu a rozdělování lidí. Nejvíc politika, světonázor, kritické problematiky, vlastní přesvdědčení a víra.

Volby, kampaně, stranický systém. Média. Samotné ideologie (jejich vznik ani význam není tak ctnostný za jaký se považuje).

Stranictví (volba hlavy vlády i státu) jsou nejčastějšími vnitřními „rozdělovači“ mezi lidmi, většími než třeba rasa, náboženství, vzdělání/kariéra, sociální status apod. Je jedno, jestli se bavíme o Česku, USA nebo třeba Zimbabwe. Volby a odlišné politické názory rozdělují lidi nejvíc. Politické preerence jsou nad všelijakými individuálními rozdíly ve společnosti.
Covid a Ukrajina byly a jsou překvapivě hlavně taky politická záležitost (protože se z toho udělala politická záležitost). Problém nebyl ani tak Covid, jako přístup Vlády k němu a opatření, která dělala/nědělala a jaký postoj k tomu lidi měli. Konflitk na Ukrajině je sám o sobě zcela politický.

Takže prostě politka vede. A ještě lépe stranickost, ideologie a volby.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.prosinec 13:00

Mentalita a odlišná kultura (či jiná mentalita pramenící z té odlišné kultury). Hlavně problém ega.. Zaujatosti. To pak může být každý odlišný názor důvod k rozporu a rozdělování lidí. Nejvíc politika, světonázor, kritické problematiky, vlastní přesvdědčení a víra.

Volby, kampaně, stranický systém. Média. Samotné ideologie (jejich vznik ani význam není tak ctnostný za jaký se považuje).
Nejde však nikdy ani tolik o téma, jako o tu mentalitu, která je toho příčinou.

Pokud by šlo o mezinárodní rozdíly a propasti mezi lidmi, tak je to hlavně kvůli (fanatickému) nacionalismu.

Stranictví (volba hlavy vlády i státu) jsou nejčastějšími vnitřními „rozdělovači“ mezi lidmi, většími než třeba rasa, náboženství, vzdělání/kariéra, sociální status, menšiny (záleží, jak moc „politizované“) apod. Je jedno, jestli se bavíme o Česku, USA nebo třeba Zimbabwe. Volby a odlišné politické názory rozdělují lidi nejvíc. Politické preerence jsou nad všelijakými individuálními rozdíly ve společnosti.
Covid a Ukrajina byly a jsou překvapivě taky hlavně politická záležitost (protože se z toho udělala záležitost politiky). Problém nebyl ani tak Covid, jako přístup Vlády k němu a opatření, která dělala/nědělala a jaký postoj k tomu lidi měli. Konflitk na Ukrajině je sám o sobě zcela politický.

Takže prostě politika vede. A ještě lépe stranickost, politická orientace, ideologie a volby.