Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.duben 21:09

Latina nebo esperanto, už se to tady řešilo. Nejhlavnější důvod je ten, že je to jazyk nikoho, jazyk, který se jaksi musíš naučit NAVÍC, aniž by ti to pomohlo k domluvě v nějaké významné zemi. Vlastně by se i přes to dalo přenést, kdyby se latinu učili a v mezinárodním kontaktu ji používaly zejména anglofonní země. Jenže ty jsou od něčeho takového na míle daleko. Čili nabírá převahu světově nejvíce používaná řeč.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.duben 21:19

Možná jsem přehlédl, ale myslím tu pravý důvod nikdo nezmínil, přitom je tak jednoduchý a už se to tady na odpovědích řešilo.
Latina, esperanto, či jakákoliv jiná nově vytvořená mezinárodní řeč bez společného a trvalého celosvětového úsilí nemá šanci. Nejhlavnější důvod je ten, že je to jazyk nikoho, jazyk, který se jaksi musíš naučit NAVÍC, aniž by ti to pomohlo k domluvě v nějaké významné zemi. Vlastně by se i přes to dalo přenést, kdyby se latinu učily a v mezinárodním kontaktu ji používaly zejména anglofonní země. Jenže ty jsou od něčeho takového na míle daleko. Čili exponenciálně nabírá převahu světově nejvíce používaná řeč.