Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.únor 12:02

Tak civilizace nebo lidstva? To jsou dvě věci a to dost odlišné. Můj ty světe, :D civilizace je stará pár málo tisíc let, přelom pravěku a starověku, řekněme někdy 4. (a podle mě už i 5.) tisíciletí před. n. l. Kolébkou civilizace nebude ani tolik Afrika jako spíš Asie, konkrétně Mezopotámie.
Kolébkou člověka ASI bude afrika, ale to se bavíme o vývoji člověka a jeho předchůdců před miliony lety a co se týká homo sapiens tak před několika statisíci lety. A víš, tehdy ještě ani neexistovaly lidské rasy (pro zjednodušení, člověk v Africe nebyl černoch). To, že jsou tam DNES lidé černí a jsou tam černoši (případně Arabové a jiní), neznamená, že tam byli před statisíci lety. Historie ras (a odlišností člověka podle barvy a rysů) není zase až tak stará – to je tak konec pravěku.

Předchůdci člověka, to byly druhy jako opice/primáti. Měli srst. Po shození srsti byli dcoela bílí/šedí (nebyli to však běloši… protože běloch je pojem pro europoidní rasu druhu homo sapiens a rozhodně to nebyl člověk – ale PŘEDCHŮDCE člověka o úplně jiném ale vzdáleně příbuzném druhu). A pak postupně začínali dostávat barvu a postupně se vyvíjeli (i v jiné druhy). Předpokládá se, že kůže trochu ztmavla (ale nepředstavuj si dnešního člověka) a tedy původní homo sapiens možná byli trochu tmavší… ale ať tak či onak, máš tu pořád tutéž otázku. Pokud z černých nevznikli bílí, tak tu platí tatáž otázka jen naopak: Jak z bílých vznikli černí… a tomu se říká evoluce. ;) Bože, něco jako barva je drobný rys. Mění se druhy, mění kompletní vzhled, končetiny, stavba těla, funkce, orgány, vše vzhlede k životnímu prostředí (například z vody na souš a naopak)… a ty se ptáš na něco tak triviálního jako je barva. ;)
Jestli chceš zajít ještě dál, tak jsem kdysi (před desítkami milionů let) byli malí savci v půdě. A jestli ještě dál (před stovkami milionů let), tak jsem žili ve vodě (a nebyli jsme ani savci). Z jedněch druhů se stávají jiné druhy a i ty druhy se samy mění (ne v jiné druhy, ale samy o sobě třeba mění vzhled, některé vlastnosti, styl života, atd).

Jednoduše: přizpůsobení se změnám prostředí a podmínkám, ve kterých ten druh žije po dlouhou dobu. Postupný proces trvající tisíce a tisíce let… kdy někdy třeba vývoj postoupí o ten kousek rychleji. Přizpůsobí se prostředí, slunci, podnebí/teplo­tě,stravě atd atd atd. Ale v podstatě ano, bylo to jen „tím“ že změnili prostředí. Afrika – Asie – Evropa a postupný vznik dnenších ras.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.únor 12:07

Tak civilizace nebo lidstva? To jsou dvě věci a to dost odlišné. Můj ty světe, :D civilizace je stará pár málo tisíc let, přelom pravěku a starověku, řekněme někdy 4. (a podle mě už i 5.) tisíciletí před. n. l. Kolébkou civilizace nebude ani tolik Afrika jako spíš Asie, konkrétně Mezopotámie.
Kolébkou člověka ASI bude Afrika, ale to se bavíme o vývoji člověka a jeho předchůdců před miliony lety a co se týká homo sapiens tak před několika statisíci lety. A víš, tehdy ještě ani neexistovaly lidské rasy (pro zjednodušení, člověk v Africe nebyl černoch). To, že jsou tam DNES lidé černí a jsou tam černoši (případně Arabové a jiní), neznamená, že tam byli před statisíci lety. Historie ras (a odlišností člověka podle barvy a rysů) není zase až tak stará – to je tak konec pravěku (stejně jako modroocí, blond atd).

Předchůdci člověka, to byly druhy jako opice/primáti. Měli srst. Po shození srsti byli dcoela bílí/šedí (nebyli to však běloši… protože běloch je pojem pro europoidní rasu druhu homo sapiens a rozhodně to nebyl člověk – ale PŘEDCHŮDCE člověka o úplně jiném ale vzdáleně příbuzném druhu). A pak postupně začínali dostávat barvu a postupně se vyvíjeli (i v jiné druhy). Předpokládá se, že kůže trochu ztmavla (ale nepředstavuj si dnešního člověka) a tedy původní homo sapiens možná byli trochu tmavší… ale ať tak či onak, máš tu pořád tutéž otázku. Pokud z černých nevznikli bílí, tak tu platí tatáž otázka jen naopak: Jak z bílých vznikli černí… a tomu se říká evoluce. ;) Něco jako barva je drobný rys. Mění se druhy, mění kompletní vzhled, končetiny, stavba těla, funkce, orgány, vše vzhlede k životnímu prostředí (například z vody na souš a naopak)… a ty se ptáš na něco tak jednoduchého jako je barva. ;)
Jestli chceš zajít ještě dál, tak jsme kdysi (před desítkami milionů let) byli malí savci v půdě. A jestli ještě dál (před stovkami milionů let), tak jsem žili ve vodě (a nebyli jsme ani savci).
Z jedněch druhů se stávají jiné druhy a i ty druhy se samy mění (ne v jiné druhy, ale samy o sobě třeba mění vzhled, některé vlastnosti, styl života, atd). Přizpůsobují se a vyvíjejí.

Jednoduše: přizpůsobení se změnám prostředí a podmínkám, ve kterých ten druh žije po dlouhou dobu. Postupný proces trvající tisíce a tisíce let… kdy někdy třeba vývoj postoupí o ten kousek rychleji. Přizpůsobí se prostředí, slunci, podnebí/teplo­tě,stravě atd atd atd. Ale v podstatě ano, bylo to jen „tím“ že změnili prostředí. Afrika – Asie – Evropa a postupný vznik dnenších ras.
Člověk je tvořen určitými látkami. Ty se k nám dostávají z vnějška a záeovň působí vnějškem i vnitřkem – okolí, podnebí, strava. To jsou minerály, vitmíny, různé živiny. Jejich poměr má taky vliv;, stejnětak jsou tam další faktory, které na člověka mohou působit a postupě jej měnit. Včetně „barevnosti“.