Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.listopad 15:05

Opravdu velká spousta Čechů bydlí někde v zahraničí… kolikrát se ani nedají brát jako Češi. Obzvlášť ti, co jsou tam už přes generace nebo co tam bydlí natrvalo, někteří mají i změněné občanství, někteří mají dvojí, někteří si ho nezměnili jen proto, že jim to nedovolily tamní podmínky pro nabytí občanství (tj. nesplnili například mnohaletý pobyt v té zemi). Statisíce českých občanů jsou v zahraničí a ještě víc osob, původem z Česka, kteří ovšem nemají české občanství, žijí v zahraničí. Někteří z nich už jsou samozřejmě třeba vnuci migrantů, ale to je celkem jedno. To jsou prostě miliony (původem) Čechů a mnoho z nich je úspěšných. Ale plno z nich se prostě nedají nazvat Čechy.
Každopádně úspěch jako úspěch, je mi jedno odkud ten člověk pochází. Pokud je úspěšný, tak je to (většinou) chvályhodné… ve všelijakých obalstech. Protiví se mi jen „umělci“ (tím nemyslím malíře a podobně, ale herce a zpěváky, tedy celebrity. Přesto tihle jsou jedni z mála úspěšných, kteří zároveň za to sklízí ovace, ale zrovna tenhle typ úspěchu zase není nic až tak vyjímečného, prostě přeceňovaní VIP, kteří jsou vlivní a známí, jednoduše proto, že jsou známí).

Různí nadnárodní podnikatelé dosáhli a dosahují úspěchu v zahraničí. Taky respekt (přestože téměř KAŽDÝ Čech je bude odsuzovat, protože jsou úspěšní, bohatí a samozřejmě něco takového „není možné“ zákonně a čestně, takže jsou to „zloději a podvodníci“).
Nejzajímavější a možná i nejúspěšnější v zahraničí jsou (za mě) hlavně čeští archeologové, kteří si můžou připsat plno zásluh i profesionalitu v několika zemích.

Úspěch a oudsouzení jde u plebsu (dnes průměrný občan) ruku v ruce, ať je většinou sebelepší. Oni neradi lidi, kteří jsou úspěšní (omezenost, předsudky, závist, ego, nepřátelství, různé psychické a charakterové problémy, „dělnická mentalita“ – tj. komunistická – že jen dělníci, či prostí řadoví zaměstanci jsou poctiví a zaslouží si uznání,..). Pokud jsou někteří úspěšní oslavování, tak spíš akorát umělci nebo podobní (herci, zpěváci, moderátoři, modelky), maximálně ještě sportovci. Tzn. celebrity a to já osobně moc nepovažuju za opravdový úspěch (úspěch to samozřejmě je, ale spíš na poli komickém, komediantském; herce, zpěváky aj. považuji spíš za šašky,… ale popularitě se těší, mají i velký vliv, dokonce i své kulty. Protože mainstream, trendy, propagace, bulvár, protože tyto celebrity „produkují“ něco zábavního, „zajímavého“, populárního, i když třeba jinak bezvýznamného, neužitečného). Vyjímkou mohou být spisovatelé. Ale to u nejsou vyloženě celebrity a VIP.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.listopad 15:09

Opravdu velká spousta Čechů bydlí někde v zahraničí… kolikrát se ani nedají brát jako Češi. Obzvlášť ti, co jsou tam už přes generace, potomci přistěhovalců nebo ti, co tam bydlí natrvalo, někteří mají i změněné občanství, někteří mají dvojí, někteří si ho nezměnili jen proto, že jim to nedovolily tamní podmínky pro nabytí občanství (tj. nesplnili například mnohaletý pobyt v té zemi). Statisíce českých občanů jsou v zahraničí a ještě víc osob, původem z Česka, kteří ovšem nemají české občanství, žijí v zahraničí. Někteří z nich už jsou samozřejmě třeba vnuci migrantů, ale to je celkem jedno. To jsou prostě miliony (původem) Čechů a mnoho z nich je úspěšných. Ale plno z nich se prostě nedají nazvat Čechy (a pro ně to není zahraničí, ale domov).
Každopádně úspěch jako úspěch, je mi jedno odkud ten člověk pochází. Na národnost nehledím téměř nikdy. Pokud je člověk úspěšný, tak je to (většinou) chvályhodné… ve všelijakých obalstech. Protiví se mi jen „umělci“ (tím nemyslím malíře a podobně, ale herce a zpěváky, tedy celebrity. Přesto tihle jsou jedni z mála úspěšných, kteří zároveň za to sklízí ovace, ale zrovna tenhle typ úspěchu zase není nic až tak vyjímečného, prostě přeceňovaní VIP, kteří jsou vlivní a známí, jednoduše proto, že jsou známí).

Různí nadnárodní podnikatelé dosáhli a dosahují úspěchu v zahraničí. Taky respekt (přestože téměř KAŽDÝ Čech je bude odsuzovat, protože jsou úspěšní, bohatí a samozřejmě něco takového „není možné“ zákonně a čestně, takže jsou to „zloději a podvodníci“).
Nejzajímavější a možná i nejúspěšnější v zahraničí jsou (za mě) hlavně čeští archeologové, kteří jsou profesionální a mohou si připsat plno zásluh v několika zemích.

Úspěch a oudsouzení jde u plebsu (dnes průměrný občan) ruku v ruce, ať je většinou sebelepší. Oni neradi lidi, kteří jsou úspěšní (omezenost, předsudky, závist, ego, nepřátelství, různé psychické a charakterové problémy, často i „dělnická mentalita“ – tj. komunistická – že jen dělníci, či prostí řadoví zaměstanci jsou poctiví a zaslouží si uznání,..). Pokud jsou někteří úspěšní oslavování, tak spíš akorát umělci nebo podobní (herci, zpěváci, moderátoři, influenceři, modelky), maximálně ještě sportovci. Tzn. celebrity a to já osobně moc nepovažuju za opravdový úspěch (úspěch to samozřejmě je, ale spíš na poli komickém, komediantském; herce, zpěváky aj. považuji spíš za šašky,… ale popularitě se těší, mají i velký vliv, dokonce i své kulty. Protože mainstream, trendy, propagace, bulvár, protože tyto celebrity „produkují“ něco zábavního, „zajímavého“, populárního, i když třeba jinak bezvýznamného, neužitečného). Vyjímkou mohou být spisovatelé. Ale to už nejsou vyloženě celebrity a VIP.