Odpověděl/a – 18.říjen 13:59
Vlhkem v kuchyni… do solničky se snáz ta vlhkost dostane a udržuje se
tam. Oproti třeba nějaké balené soli v papíru. Sůl vlhkost/vodu
vyloženě přitahuje a „otevřená“ sůl je na ráně. Slánka má dírky a
tam se to v pohodě dostane a v nějaké sklněné/kovové nádobě snáz
udrží (neprovětrá), navíc ta sůl tu vodu ani nepustí.
Dírky v solničce propíchni páratkem nebo tenkou špejlí, zvlhlou sůl
protřep a promíchej, rozmělni – nebo vyměň za novou. Do solničky dej
pár zrnek rýže (tradiční rada a hojně používaná), rýže by měla
absorbovat tu přebytečnou vlhkost, sůl se pak nebude lepit.
Možnost je taky dát sůl na jiné místo – třeba v kuchyni, ale někam do
kredence za dvířka.
Odpověděl/a – 18.říjen 14:04
Vlhkem v kuchyni… do solničky se snáz ta vlhkost dostane a udržuje.
Oproti třeba nějaké balené soli v papíru. Sůl vlhkost/vodu vyloženě
přitahuje a „otevřená“ sůl je na ráně. Slánka má dírky a tam se to
v pohodě dostane a v nějaké sklněné/kovové nádobě snáz udrží
(neprovětrá), navíc ta sůl tu vodu ani nepustí.
Dírky v solničce propíchni páratkem nebo tenkou špejlí, zvlhlou sůl
protřep a promíchej, rozmělni – nebo vyměň za novou. Do solničky dej
pár zrnek rýže (tradiční rada a hojně používaná), rýže by v budoucnu
měla absorbovat tu potenciální přebytečnou vlhkost, sůl se pak nebude
lepit a bude se snadno sypat. Rýže absorbuje vodu/vlhkost mnohem víc, než
sůl, dělají to tak i v restauracích.
Možnost je taky dát sůl na jiné místo – třeba v kuchyni, ale někam do
kredence za dvířka.