Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.říjen 13:59

Vlhkem v kuchyni… do solničky se snáz ta vlhkost dostane a udržuje se tam. Oproti třeba nějaké balené soli v papíru. Sůl vlhkost/vodu vyloženě přitahuje a „otevřená“ sůl je na ráně. Slánka má dírky a tam se to v pohodě dostane a v nějaké sklněné/kovové nádobě snáz udrží (neprovětrá), navíc ta sůl tu vodu ani nepustí.
Dírky v solničce propíchni páratkem nebo tenkou špejlí, zvlhlou sůl protřep a promíchej, rozmělni – nebo vyměň za novou. Do solničky dej pár zrnek rýže (tradiční rada a hojně používaná), rýže by měla absorbovat tu přebytečnou vlhkost, sůl se pak nebude lepit.
Možnost je taky dát sůl na jiné místo – třeba v kuchyni, ale někam do kredence za dvířka.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.říjen 14:04

Vlhkem v kuchyni… do solničky se snáz ta vlhkost dostane a udržuje. Oproti třeba nějaké balené soli v papíru. Sůl vlhkost/vodu vyloženě přitahuje a „otevřená“ sůl je na ráně. Slánka má dírky a tam se to v pohodě dostane a v nějaké sklněné/kovové nádobě snáz udrží (neprovětrá), navíc ta sůl tu vodu ani nepustí.
Dírky v solničce propíchni páratkem nebo tenkou špejlí, zvlhlou sůl protřep a promíchej, rozmělni – nebo vyměň za novou. Do solničky dej pár zrnek rýže (tradiční rada a hojně používaná), rýže by v budoucnu měla absorbovat tu potenciální přebytečnou vlhkost, sůl se pak nebude lepit a bude se snadno sypat. Rýže absorbuje vodu/vlhkost mnohem víc, než sůl, dělají to tak i v restauracích.
Možnost je taky dát sůl na jiné místo – třeba v kuchyni, ale někam do kredence za dvířka.