Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.září 17:08

Vyloženě k egoismu, snadnějšímu šíření hoaxů, větší podléhání předsudkům a samozřejmě to podporuje nevraživost – anonymita, bezpečí vzálenosti, nefyzičnosti a nejen to, vyloženě podněcuje i jistou agresivitu, urážlivost, prostě to EGO – zároveň je to paradoxně i hodně asociální/anti­sociální. Komunikace přes sítě zhoršuje komunikaci v reálu, ale i vztahy a normální fungování v běžném životě.
Ale rozhodně není problém (jen) v sociálních sítích, není v nich samotná příčina, je to ve společnosti. Různé vyspělé a bohaté státy mají samozřejmě taky široký přístup k soc. sítím, přesto mravy a morálku mají kolikrát mnohem lepší.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.září 17:09

Vyloženě k egoismu, snadnějšímu šíření hoaxů, větší podléhání předsudkům a samozřejmě to podporuje nevraživost, popudlivost, nepřátelství – anonymita, bezpečí vzálenosti, nefyzičnosti a nejen to, vyloženě podněcuje i jistou agresivitu, urážlivost, prostě to EGO – zároveň je to paradoxně i hodně asociální/anti­sociální. Komunikace přes sítě zhoršuje komunikaci v reálu, ale i vztahy a normální fungování v běžném životě.
Ale rozhodně není problém (jen) v sociálních sítích, není v nich samotná příčina, je to ve společnosti. Různé vyspělé a bohaté státy mají samozřejmě taky široký přístup k soc. sítím, přesto mravy a morálku mají kolikrát mnohem lepší a s vulgaritami a egoismem se tam nesetkáš.