Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.září 22:30

Řidičák mít budeš, pokud budeš mít zpravidla víc jak 18 let a splníš zkoušky, školu k tomu nepotebuješ (tedy kromě autoškoly), samozřejmě ještě zdravotní způsobilost. Řidičské oprávnění a řidičák se nevážou na školní vzdělání. Možná, že kdybys měl základní vzdělání, tak bys to věděl. :D ;) I když je pravda, že na školách se moc neprobírají věci, které by se ti v praktickém životě hodily.
Ale je pravda, že některé státy to myslím měly.. že musí mít člověk zákl. vzdělání, aby mohl řídit, ale většina to (snad) zručila, protože je to zbytečné omezení.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.září 22:39

Řidičák budeš moci získat, pokud budeš mít (zpravidla) víc jak 18 let a splníš zkoušky, školu k tomu nepotebuješ (tedy kromě autoškoly), samozřejmě ještě zdravotní způsobilost, což je všechno součástí té autoškoly. Řidičské oprávnění a řidičák se nevážou na školní vzdělání. Možná, že kdybys měl základní vzdělání, tak bys to věděl… Musel jsem. :D ;) I když je pravda, že na školách se moc neprobírají věci, které by se ti v praktickém životě hodily. Takže když lidi ani po SŠ ani VŠ neumí vyplnit daňové přiznání a jiné (i jednodušší) lejstra a neorientují se skoro v ničem, tak se není čemu divit.

Ale je pravda, že některé státy to myslím měly.. že musí mít člověk zákl. vzdělání (tzv. minimální kvalifikace), aby mohl řídit, ale většina to (snad) zručila, protože je to zbytečné omezení. Na vzdělání by se to nemělo vztahovat – ale za mě by se mělo víc přihlížet na samotnou dovednost a charakter/tem­perament. Správný postup při autoškole, aby se člověk naučil řídit bezvadně, bezproblémově a nebyl to agresor. Dobře se vyznal v pravidlech, dobře to celé ovládal a jezdil adekvátně – ani netrpělivý rychlík ani (NE)opatrný, bázlivý šnek. Pak taky snadnější zabavení řidičáku a vyšší tresty. Protože dopravní nehody jsou velký problém způsobený jen a jen lidskou chybou – kde odpovědnost leží v první řadě ve státě (jak k tomu přistupuje), pak u autoškol a pak teprve u těch, co neumí dobře řídit. Tolik dopravních nehod a tolik mrtvých a to často jen proto, že lidi neumí správně řídit, dodržovat pravidla atd.