Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.září 19:39

Absolutně ne. Nerozlišuju takhle lidi. A pokud bych měl, tak zrovna Slované mě zase až tolik nefascinují (historicky vzato). Jistě, že by se tam našlo spousta dobrého, ale jinak dávám přednost většině ostatním národům, pokud jde o dějiny (dokonce i zvyklosti, praktiky, styl života,..).
Ale nedělám rozdíly na základě takových NA PŮL vymyšlených „rozlišováků“ lidí. Maximálně hodnotím lidi podle států: podle kultury a mravů, jaké tam mají (a to se dost týká i vlády/zřízení a systémů) – když se bavíme o hodnocení vícero lidí podle společných znaků. Protože je hlavně na státě (a jeho vedení/organizace) jaké ty lidi má – nehledě na národ, rasu apod.
Lidi se dělí na muže a ženu a pak se dají zahrnout ještě rasy – podle kontitnetů, což se projevuje hlavně na vzhledu (ale ani to není moc důležité) – jinak je většina ostatních rozdílností méněcenná. Né, že by neexistovaly, ale jsou přeceňované, zbytečné a často staví na negativních vlastnostech (egosimu, nenávisti, xenofobii, předsudcích, diskriminaci) a kolikrát jde jen o domnělé nebo vymyšlené rozdílnosti. Lidi jsou hlavně lidi – nijak zvlášť se neliší, ať už pocházejí z jakéhokoli místa. Dobré vychování se pozná všude, stejně jako to špatné. A tedy i dobrý člověk, oproti člověku omezenému nebo i vyloženě „zlému“. Problémy, co trápí většinu lidi, základní i jiné potřeby,.. to je všechno stejné.

Jsem pro světovládu; jeden svět, jeden lid, jedna politika, jedna armáda, jedna ekonomika (avšak mnoho kultur, jazyků, náboženství, zvyklostí,…). Krom panslavismu tu máš ještě panarabismus (popř. panislamismus) a hromadu dalších… Zbytečnosti. Není třeba se takhle rozlišovat a když jde o jednotu, nic nebrání všeobecné jednotě. Ono sjednocení je stejně tak nějak logickým i přirozeným vývojem lidstva. Vsadím se, že k němu dojde ještě v tomhle století.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.září 19:44

Absolutně ne. Nerozlišuju takhle lidi. A pokud bych měl, tak zrovna Slované mě zase až tolik nefascinují (historicky vzato). Jistě, že by se tam našlo spousta dobrého, ale jinak dávám přednost většině ostatním národům, pokud jde o dějiny (dokonce i zvyklosti, praktiky, styl života,..).
Ale nedělám rozdíly na základě takových NAPŮL vymyšlených „rozlišováků“ lidí. Maximálně hodnotím lidi podle států: podle kultury a mravů, jaké tam mají (a to se dost týká i vlády/zřízení a systémů) – když se bavíme o hodnocení vícero lidí podle určitého společenství. Protože je hlavně na státě (a jeho vedení/organizace) jaké ty lidi má (charakterově) – nehledě na národ, rasu apod.
Lidi se dělí na muže a ženu a pak se dají zahrnout ještě rasy – podle kontinentů, což se projevuje hlavně na vzhledu (ale ani to není moc důležité) – jinak je většina ostatních rozdílností méněcenná. Né, že by neexistovaly, ale jsou přeceňované, zbytečné a často staví na negativních vlastnostech (egosimu, nenávisti, xenofobii, předsudcích, diskriminaci) a kolikrát jde jen o domnělé nebo vymyšlené rozdílnosti (obzvlášť nacionalismus se v tom vyžívá). Lidi jsou hlavně lidi – nijak zvlášť se neliší, ať už pocházejí z jakéhokoli místa. Dobré vychování se pozná všude, stejně jako to špatné. A tedy i dobrý člověk, oproti člověku omezenému nebo i vyloženě „zlému“. Problémy, co trápí většinu lidi, základní i jiné potřeby,.. to je všechno stejné. Buď je člověk přátelský, milý, slušný anebo není.

Jsem pro světovládu; jeden svět, jeden lid, jedna politika, jedna armáda, jedna ekonomika (avšak mnoho kultur, jazyků, náboženství, zvyklostí,…). Krom panslavismu tu máš ještě panarabismus (popř. panislamismus) a hromadu dalších… Zbytečnosti. Není třeba se takhle rozlišovat a když jde o jednotu, nic nebrání všeobecné jednotě. Ono sjednocení je stejně tak nějak logickým i přirozeným vývojem lidstva. Vsadím se, že k němu dojde ještě v tomhle století. Ovšem nic ve stylu EU nebo OSN…