Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.červenec 14:39

Je teplo, když je teplo, vaří se ptáci.

Kup si kuru (ale kuru, hezky žlutou, ne nějakého chcípáka sedmitýdenního, co má kozy, jak reservní Arnold!), jedno balení srdíček a žaludků. jedno balení celeru, 2–3 mrkve, 2–3 cibule, půl tuctu vajec, pepř, hřebíček, vavřín, bazalku.

Srdíčka a žaludky očisti, odblaň, nakrájej nadrobno. Kuru opláchni studenou vodou. Od celeru odkroj bílý spodek, zbytek řapíku nakrájej nadrobno. Mrkev oškrábej a nakrájej na kostky. Cibuli nakrájej najemno.

Vezmi mísu, vraž do ní celer, mrkev a cibuli a droby. Promíchej. V druhé míse rozšlehej půl tuctu vajec, aby se propojil bílek se žloutkem, a pak to nalej na mirepoix a droby. Promíchej, opepři mletým pepřem a dobře osol!

Vezmi kuru a naplň jí tou směsí z mirepoix, vajec a drobů. Dobře zašij potravinářskou­ nití!

Vezmi hodný hrnec, rozpal nasucho, orestuj divoké koření, až pustí vůni. Zalij studenou vodou, uveď do varu. Jak voda vaří, vraž do ní tu kuru. Přikryj poklicí a uvař.

Odstav hrnec se slepicí, jakmile trochu zchládne, vyjmi ji, a jakmile je úplně studená, rozpárej jí a vyber nádivku.

Pak vraž kuru zpátky do vývaru a dovař, až se odděluje maso od kosti.

Odstav nechej zchládnout a vyndej kuru. Počkej, až vývar zcela vychladne, pak přeceď přes plátno vymáchané v horké vodě.

Hrnec vymyj, nahřej přiměřeně a vraž do něj oříšek másla. Jakmile se máslo rozpustí, vraž do něj mouku, zarestuj na světle roux blonde. Zalej vývarem uveď do varu, vraž do něj obrané maso z kury a nádivku, dobře promíchej, prohřej, ochutnej, dosol, dopepři, vypni. Nachystej si pár lístků čerstvé bazalky na každou porci. Hotovo, můžeš dlabat! 🙂

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.červenec 14:41

Je teplo, když je teplo, vaří se ptáci.

Kup si kuru (ale kuru, hezky žlutou, ne nějakého chcípáka sedmitýdenního, na steroidech, co má kozy, jak reservní Arnold!), jedno balení srdíček a žaludků. jedno balení celeru, 2–3 mrkve, 2–3 cibule, půl tuctu vajec, pepř, hřebíček, vavřín, bazalku.

Srdíčka a žaludky očisti, odblaň, nakrájej nadrobno. Kuru opláchni studenou vodou. Od celeru odkroj bílý spodek, zbytek řapíku nakrájej nadrobno. Mrkev oškrábej a nakrájej na kostky. Cibuli nakrájej najemno.

Vezmi mísu, vraž do ní celer, mrkev a cibuli a droby. Promíchej. V druhé míse rozšlehej půl tuctu vajec, aby se propojil bílek se žloutkem, a pak to nalej na mirepoix a droby. Promíchej, opepři mletým pepřem a dobře osol!

Vezmi kuru a naplň jí tou směsí z mirepoix, vajec a drobů. Dobře zašij potravinářskou­ nití!

Vezmi hodný hrnec, rozpal nasucho, orestuj divoké koření, až pustí vůni. Zalij studenou vodou, uveď do varu. Jak voda vaří, vraž do ní tu kuru. Přikryj poklicí a uvař.

Odstav hrnec se slepicí, jakmile trochu zchládne, vyjmi ji, a jakmile je úplně studená, rozpárej jí a vyber nádivku.

Pak vraž kuru zpátky do vývaru a dovař, až se odděluje maso od kosti.

Odstav nechej zchládnout a vyndej kuru. Počkej, až vývar zcela vychladne, pak přeceď přes plátno vymáchané v horké vodě.

Hrnec vymyj, nahřej přiměřeně a vraž do něj oříšek másla. Jakmile se máslo rozpustí, vraž do něj mouku, zarestuj na roux blonde. Zalej vývarem uveď do varu, vraž do něj obrané maso z kury a nádivku, dobře promíchej, prohřej, ochutnej, dosol, dopepři, vypni. Nachystej si pár lístků čerstvé bazalky na každou porci. Hotovo, můžeš dlabat! 🙂