Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.červenec 13:14

Co se týká dárků, tak zpravidla dávají muži ženám a ne naopak (něco jiného jsou narozeniny a Vánoce… já se ovšem bavím jen o „spontánních“ dárcích a překvapeních). To tak trochu patří k zaujmutí, „koupení“, dobytí, či udržení partnerky. Samozřejmě pařící rituál – často viditelný i v živočišné říši, kde sameček něčím překvapuje samičku, nějak se předvádá nebo jí něco dává, snaží se zaujmout, upozornit na sebe, nalákat, zavděčit se a vůbec, někdy dělají různé blbosti. Očekáva, že ona „dá“ jemu na oplátku. :D Kozlové si čůrají na hlavu, aby byly pro partnerky atraktivnější, tučnáci dávjí „tučňáčicím“ oblázky jako úplatu za sex, samečci kudlanek dělají tanečky, pak mají pár hodin sex a kudlanka jim ukousne hlavu. Chytřejší samečci zároveň donesou kudlance jídlo, které je zaměstná a oni stihnou po aktu ve zdraví utéct (to sem si nevymyslel). Nejinak je to někdy v „říši lidí“. :D
Muži jsou lovci, dobyvatelé, ženy jsou „oběti“, dobývány. Skutečnost je většinou taky trochu jiná… jsou to většinou ženy, které lákají a kladou pasti. :D A jak svou kořist chytí, tak ji jen tak nepustí… a to, co s ní provedou… no, to už záleží na povaze ženy. Ženy jsou dáreček samy o sobě a mužům stačí, když jim žena dá (sama sebe a poskytne muži..... však víme). ;)
Ale beze srandy, jsou to gesta, projevy lásky – z lásky. U mužů jde taky o galantnost, gentlemanství, pozornost (vůči ženám) a podobně, takže pro ně je to víc typické. Ale dárek může dát i opačné pohlaví.

Samozřejmě, že když už jsou dva dlouho v manželství nebo to páru mimořádně dobře klape, může i žena překvapit svého partnera nějakým zakoupeným darem, který mu udělá radost. Překvapení mimo svátky a narozeniny.
Nezapomínejme na SJM, které ale v praxi funguje trochu jinak, než se nám snaží nalhat zákon. Hlavně, co se týká příjmů. Přijmy ženy jsou její a příjmy muže jsou společné. :D Takže není nezvyklé, že ti žena koupí něco z tvých peněz. ;) A jak víme, ženy zpravidla rády nakupují, takže potom, co projdou 10 obchodů s oblečením a podobné, nakoupí si pár tašek, tak koupí třeba i nějakou tu drobnost pro tebe. To náhodou není vůbec špatné, je vidět, že na tebe alespoň trochu myslí. Přetože je to z tvých peněz a přestože sama sobě nakoupila pár kg „dárků“. :D :D

Pokud jde všeobecně o tu otázku dávání dárků mezi pohlavími, tak o tom vůbec ta galantnost je. Tedy pozornost, věnovat ženě svjů zájem anebo ji rovnou něco věnovat – obdarovávat ji, drobnosti, dárky, gesta – projevy náklonosti. Je to totiž takový princip vztahu muž X žena (nehledě na rovnost, feminismus a genderové blbosti).
Pozorná, slušná a milující žena ti dá hodntný cenný dárek, o kterém ví, že by se ti mohl líbit a dělá to zkrátka pro tebe. Knihu (nebo lépe knihy), hodinky, kusy oblečení, které ti budou slušet (a to ona ví a zná… né, abys byl nevděčný a nechodil v tom ;)) nebo zkrátka věc, o kterou se zajímáš, či co máš rád. Takže pokud máš nějakého koníčka, milující žena ti do/koupí nějakou tu věc, která s tím souvisí. Častější jsou ale dárky muž → žena.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.červenec 13:30

Co se týká dárků, tak zpravidla dávají muži ženám a ne naopak (něco jiného jsou narozeniny a Vánoce… já se ovšem bavím jen o „spontánních“ dárcích a překvapeních). To tak trochu patří k zaujmutí, „koupení“, dobytí, či udržení partnerky. Samozřejmě pařící rituál – často viditelný i v živočišné říši, kde sameček něčím překvapuje samičku, nějak se předvádí nebo jí něco dává, snaží se zaujmout, upozornit na sebe, nalákat, zavděčit se a vůbec, někdy dělají různé blbosti. Očekáva, že ona „dá“ jemu na oplátku. :D Kozlové si čůrají na hlavu, aby byly pro partnerky atraktivnější, tučnáci dávají „tučňáčicím“ oblázky jako úplatu za sex, samečci kudlanek dělají tanečky, pak mají pár hodin sex a kudlanka jim při aktu ukousne hlavu. Chytřejší sameček zároveň donese kudlance jídlo, které ji zaměstná a on stihne po aktu ve zdraví utéct (to sem si nevymyslel). Nejinak je to někdy v „říši lidí“. :D
Muži jsou lovci, dobyvatelé, ženy jsou „oběti“, dobývány. Skutečnost je většinou taky trochu jiná… jsou to většinou ženy, které lákají, vábí samečka a kladou pasti. :D A jak svou kořist chytí, tak ji jen tak nepustí… a to, co s ní provedou… no, to už záleží na povaze ženy.
Ženy jsou dáreček samy o sobě a mužům stačí, když jim žena dá (sama sebe a poskytne muži..... však víme). ;)
Ale beze srandy, jsou to gesta, projevy lásky – z lásky. U mužů jde taky o galantnost, gentlemanství, pozornost (vůči ženám) a podobně, takže pro ně je to víc typické. Ale dárek může dát i opačné pohlaví.

Samozřejmě, že když už jsou dva dlouho v manželství nebo to páru mimořádně dobře klape, může i žena překvapit svého partnera nějakým zakoupeným darem, který mu udělá radost. Překvapení mimo svátky a narozeniny.
Nezapomínejme na SJM, které ale v praxi funguje trochu jinak, než se nám snaží nalhat zákon. Hlavně, co se týká příjmů. Přijmy ženy jsou její a příjmy muže jsou společné. Její peníze jsou její, tvoje peníze jsou „naše“. :D Takže není nezvyklé, že ti žena koupí něco z tvých peněz. ;) A jak víme, ženy zpravidla rády nakupují, takže potom, co projdou 10 obchodů s oblečením a podobné, nakoupí si pár tašek, tak koupí třeba i nějakou tu drobnost pro tebe. To náhodou není vůbec špatné, je vidět, že na tebe alespoň trochu myslí. Přetože je to z tvých peněz a přestože sama sobě nakoupila pár kg „dárků“. :D :D

Pokud jde všeobecně o tu otázku dávání dárků mezi pohlavími, tak o tom vůbec ta galantnost je. Tedy pozornost, věnovat ženě svůj zájem anebo ji rovnou něco věnovat – obdarovávat ji, drobnosti, dárky, gesta – projevy náklonosti. Je to totiž takový princip vztahu muž X žena (nehledě na rovnost, feminismus a genderové blbosti). Někdy jen na počátku vztahu, či součást námluv, u jiných i během dlouholetých vztahů.
Pozorná, dobrá a milující žena ti dá hodnotný, cenný dárek, o kterém ví, že by se ti mohl líbit a dělá to zkrátka pro tebe. Knihu (nebo lépe knihy), hodinky, kusy oblečení, které ti budou slušet (a to ona ví a zná… né, abys byl nevděčný a nechodil v tom ;)) nebo zkrátka věc, o kterou se zajímáš, či co máš rád. Takže pokud máš nějakého koníčka, milující žena ti do/koupí nějakou tu věc, která s tím souvisí. Častější jsou ale dárky muž → žena.