Odpověděl/a – 27.červen 22:31
Kvalitu, asi až v 90. letech minulého století.
Slané koláče a placky se připravovaly ve Starém Egyptě.
Z Itálie byla importována do Ameriky. Je možné, že ji Češi, kteří
nevytáhli paty z rodné země, okusili koncem války od amerických vojáků
(jako tatínek spousty lahůdek, konzerv, ovoce apod.).
Reklama na pizzu z Vitany:
https://www.youtube.com/watch?v=VLq_KIoOxDk
Pekli jsme doma za socíku, dle vlastní chuti (salám/šunka), s eidamem, než
byla běžně mozzarella. Malé i větší slané koláče ;D
Měkká „pizza“, jako slaný koláč se pekla i na plechu (kolovalo
několik receptů).
Po revoluci, v devadesátých letech rostly pizzerie jako houby po dešti.
Také chladící a mrazící boxy super/hypermarketů byly ZAPLAVENY KRABICEMI
výrobců pizzy.
https://online-pizza.cz/pizza-historie-vznik-a-jeji-pribeh/
https://www.pracevhospode.eu/historie-pizzy-a-druhy-pizzy.html
Odpověděl/a – 27.červen 22:46
Kvalitu, asi až v 90. letech minulého století.
Pamatuji si ochutnávku na výstavě EX Plzeň, jako dítě v 70. letech.
Slané koláče a placky se připravovaly ve Starém Egyptě.
Z Itálie byla importována do Ameriky. Je možné, že ji Češi, kteří
nevytáhli paty z rodné země, okusili koncem války od amerických vojáků
(jako tatínek spousty lahůdek, konzerv, ovoce apod.).
Reklama na pizzu z Vitany:
https://www.youtube.com/watch?v=VLq_KIoOxDk
Pekli jsme doma za socíku, dle vlastní chuti (salám/šunka), s eidamem, než
byla běžně mozzarella. Malé i větší slané koláče ;D
Měkká „pizza“, jako slaný koláč se pekla i na plechu (kolovalo
několik receptů).
Po revoluci, v devadesátých letech rostly pizzerie jako houby po dešti.
Také chladící a mrazící boxy super/hypermarketů byly ZAPLAVENY KRABICEMI
výrobců pizzy.
https://online-pizza.cz/pizza-historie-vznik-a-jeji-pribeh/
https://www.pracevhospode.eu/historie-pizzy-a-druhy-pizzy.html