Odpověděl/a – 27.červen 10:42
Pizza až po revoluci, a pořád je u nás pořádnou pizzu docela těžké sehnat (přitom na ní nic není).
Jinak koláč s nějakými drcenými rajčaty, eidamem, oreganem (nebo za Husáka spíš majoránem, že, furt něco nebylo) a vysočinou / gothajem / točeným salámem se u nás začal dělat někdy už v šedesátých letech.
I Vitana dělala „instantní“ pizzu.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=VLq_KIoOxDk
Odpověděl/a – 27.červen 10:45
Pizza až po revoluci, a pořád je u nás pořádnou pizzu docela těžké sehnat (přitom na ní nic není).
Jinak koláč s nějakými drcenými rajčaty, eidamem, oreganem (nebo za Husáka spíš majoránem, že, furt něco nebylo) a vysočinou / gothajem / točeným salámem se u nás začal dělat někdy už v šedesátých letech.
I Vitana vyráběla „instantní"pizzu“.
Ale, proboha, co mají tyhle výtvory společného s pizzou!? Tarte flambée – alsaský cibulový koláč taky není pizza, i když má prakticky naprosto shodné těsto.
To, co se tady, často, prodává, není pizza, to je gastroporno a česko – vlašské nepřátelství.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=VLq_KIoOxDk