Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.květen 23:14

Po formální stránce pracovat nemusíš, jak říká Pepa25. Jenže pokud chceš žít a fungovat ve společnosti a zdejším státě, musíš práci (nebo nějaké příjmy či majtetek) mít – a platit. NEJEN povinné výdaje a náklady (povinné vůči státu), ale i dobrovolné, sám k sobě – které pochopitelně nijak zákonem povinné nejsou – ale jestli chceš nějak žít, musíš je mít, platit, odvádět. Tím myslím jako bydlení a náklady s tím související, jakož i plno dalších základních životních potřeba a jejich uspokojování, což něco stojí, většinou finančně/pracovně.
Stát se o tebe starat nebude, na ÚP ne registrovat NEMUSÍŠ, ale musíš si sám platit poplatky (ZP) a z něčeho žít (výdaje). Stát přispívá jen za určitých podmínek, pokud jsi bez práce (a nejsi inivalida a podobně), tak jen pokud jsi registrován na ÚP – a taky jen za určitých podmínek. Tak či tak za tebe ale odvádí ZP (SP ne – jak se někdy „traduje“) a pomáhá ti sehnat práci, případně i dodělat si re/kvalifikaci atd (kterou ti taky může zaplatit nebo ti na ni přispět).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.květen 23:17

Po formální stránce pracovat nemusíš, jak říká Pepa25. Jenže pokud chceš žít a fungovat ve společnosti a zdejším státě, musíš práci (nebo nějaké příjmy či majtetek) mít – a platit. NEJEN povinné výdaje a náklady (povinné vůči státu), ale i dobrovolné, sám k sobě – které pochopitelně nijak zákonem povinné nejsou – ale jestli chceš nějak žít, musíš je mít, platit, odvádět. Tím myslím jako bydlení a náklady s tím související, jakož i plno dalších základních životních potřeb a jejich uspokojování, což něco stojí, většinou finančně.
Stát se o tebe starat nebude, na ÚP se registrovat NEMUSÍŠ, ale musíš si pak sám platit povinné odvody (ZP) a z něčeho žít („dobrovolné“ výdaje). Stát přispívá jen za určitých podmínek, pokud jsi bez práce (a nejsi inivalida a podobně), tak jen pokud jsi registrován na ÚP – a taky jen za určitých podmínek. Tak či tak za tebe ale odvádí ZP (SP ne – jak se někdy „traduje“) a pomáhá ti sehnat práci, případně i dodělat si re/kvalifikaci atd (kterou ti taky může zaplatit nebo ti na ni přispět).