Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.květen 15:36

Představte si, že máte na stole horkou kaši., která se nedá jíst, protože byste se spálil. Takže čekáte, až kaše vychladne, přeneseně chodit jako okolo horké kaše idiom = vyhýbat se hovoru o něčem nepříjemněném, nebo dělat něco, co vám nevyhovuje a mohl byste si v obou případech ublížit. Stejně jako byste si mohl spáli jazyk či v ústech, pokud byste jedl horkou kaši.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.květen 15:47

Představte si, že máte na stole horkou kaši., která se nedá jíst, protože byste se spálil. Takže čekáte, až kaše vychladne, Přeneseně chodit jako okolo horké kaše = idiom = vyhýbat se hovoru o něčem nepříjemném, nedovědět se či říct pravdu, nebo dělat něco, co vám nevyhovuje a mohl byste si v uvedených i podobných případech ublížit. Stejně jako byste si mohl spálit jazyk, pokud byste jedl horkou kaši.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.květen 14:29

Představte si, že máte na stole horkou kaši., která se nedá jíst, protože byste se spálil. Takže čekáte, zkoušíte, až kaše vychladne a dá se jíst. Přeneseně chodit jako okolo horké kaše = idiom = vyhýbat se hovoru o něčem, nepříjemném, sdwlovat ionforamce po částech, nedovědět se či říct pravdu, nebo dělat něco, co třeba vám nevyhovuje a mohl byste si v uvedených i podobných případech ublížit. Stejně jako byste si mohl spálit jazyk, pokud byste jedl horkou kaši. Samozřejmě nejen vy, ale i ten druhý, od něhož se nedovíte pravdu.